Search
menu
Search

Kerstmarkten en activiteiten in de provincie Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Kerstmarkten en activiteiten in de provincie Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het is kersttijd en veel Nederlanders en Belgen overwinteren in de Alicante provincie of wonen daar het hele jaar door. Ondanks de meestal gunstige temperaturen en lekkere weer (met uitzonderingen) viert men ook kerstmis in de provincie. Dat doet men door de straten te verlichten, activiteiten te organiseren en kerstmarkten te houden. Hieronder een kort overzicht van ‘mercadillos y ferias de Navidad’ die wij hebben gevonden.

Sommige van de onderstaande kerstmarkten vinden alleen plaats in het weekend van 5 tot en met 8 december dus wellicht plaatsen we dit iets te laat (maar zet het in de agenda voor volgend jaar). Andere kerstmarkten gaan door tot aan Driekoningen (6 januari) en sommige gaan zelfs nog langer door.

Casa de Papa Noel – Alicante

In de stad Alicante is het huis van de Kerstman weer geopend. Dat gebeurde al op 30 november en de kinderen kunnen samen met hun ouders langskomen om ‘Papa Noel’ te ontmoeten tot 24 december, Nochebuena. Er zijn verschillende bezoekdagen en tijden die HIER te vinden zijn (in het Spaans).

Feria de Navidad – Alicante

Net zoals het huis van de Kerstman is het ook mogelijk om in de provinciale hoofdstad een kerstmarkt te bezoeken. Deze is te vinden in de Feria de Rabasa tussen 30 november en 26 januari 2020. Er zijn meer dan 100 activiteiten en kraampjes te vinden. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)  

Overigens heeft Alicante ook een schaatsbaan in de Plaza de Toros van 30 november tot 6 januari 2020. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

TIP: Tussen 20 en 29 december om 19.30, 20.30 en 21.30 uur (behalve 24 december) vindt er een videomapping spektakel plaats op de Plaza del Ayuntamiento met mooie videobeelden en een kerstverhaal geprojecteerd op het gemeentehuis.

Mercat de Nadal – Elche

Net zoals andere jaren vindt er ook in Elche weer een kerstmarkt plaats onder de naam ‘El Mercat de Nadal de Elche’. Deze is te vinden op de Plaza de la Glorieta waar meer dan 20 kraampjes staan die tussen 5 december en 6 januari 2020 geopend zijn. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Mercado navideño & pista de patinaje – Elche

Naast de kerstmarkt op de Plaza de la Glorieta is er ook een kerstmarkt bij de fontein op de Paseo de la Estación waar tevens een schaatsbaan te vinden is voor als je wilt schaatsen aan de Costa Blanca. De schaatsbaan is open vanaf 6 december terwijl de kerstspullen pas vanaf 20 december te koop zijn. Ook hier heeft de Kerstman een eigen ‘Casa de Papa Noel’ dat opent op 22, 23 en 24 december. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Mercadillo Solidario Pueblo Acantilado – El Campello

Deze solidariteitsmarkt is alleen geopend op zondag 8 december in het Hotel Pueblo Acantilado Suites in de kustplaats El Campello. Op deze markt wordt geld ingezameld voor de Asociación APSA terwijl bezoekers leuke hebbedingetjes kunnen kopen. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Feria de Artesanía de Autor – Altea

Deze ambachtelijke kerstmarkt is alleen geopend op 5, 6, 7 en 8 december op de Plaza del Ayuntamiento in het mooie Altea. Er is van alles te koop, te zien, te eten en drinken en kortom een gezellige boel tussen 11 en 21 uur. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Feria de Navidad – Jijona

In de gemeente Jijona vindt tussen 5 en 8 december de Feria de Navidad de Jijona plaats. Veel activiteiten en veel kraampjes met leuke kerstspulletjes. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans) 

Mercado de Navidad – San Vicente del Raspeig

De kerstmarkt van San Vicente del Raspeig vindt plaats in het weekend van 5 tot en met 8 december op de Plaza de España en de Avenida de la Libertad. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Mercat de Nadal – Alcoy

Nog een regionale kerstmarkt die alleen plaatsvindt in het weekend van de Puente de la Constitución, te weten van 5 tot en met 8 december. Deze kerstmarkt wordt gehouden in het Parque de la Glorieta. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans) 

TIP: Als je toch in Alcoy bent, bezoek dan eens de poppenvoorstelling van de kerststal El Betlem de Tirisiti die als toeristisch interessant staat aangemerkt in de provincie en te bewonderen is. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Mercado Navidad – Orihuela

Ook in de Vega Baja regio wordt kerst gevierd zoals de kerstmarkt  tussen 18 en 24 december op de Glorieta Gabriel Miro in Orihuela. Papa Noel bezoekt tijdens een parade ook op 22 en 23 december Orihuela Costa en het oude centrum van Orihuela. Verder zijn er in de stad meerdere activiteiten die met kerstmis te maken hebben.

Mercado de los Reyes Magos – Ibi

Op 13, 14 en 15 december viert Ibi weliswaar geen kerstmarkt maar meer een Driekoningen-markt met de Mercado de Los Reyes Magos Deze vindt plaats op de Plaza de la Libertad in Ibi met veel kraampjes, gastronomie en activiteiten. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans)

Mercado de Navidad – Benidorm

Ook in de kustplaats Benidorm wordt kerstmis gevierd met veel activiteiten voor klein en groot met o.a. een huis van de kerstman maar ook met een kerstmarkt tussen 1 december en 6 januari 2020 in het park Parque de Elche. Lees HIER alles over de activiteiten in Benidorm met de kerst.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?