Search
menu
Search

Madrid heeft meer geregistreerde honden en katten dan kinderen jonger dan 10 jaar

Madrid heeft meer geregistreerde honden en katten dan kinderen jonger dan 10 jaar
Beeld: Freepik

Madrid heeft meer geregistreerde honden en katten dan kinderen jonger dan 10 jaar

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) wonen er in Madrid 318.225 kinderen die jonger zijn dan 10 jaar. Maar als we kijken naar de cijfers van het College van Dierenartsen dan zien we dat er in Madrid 382.092 huisdieren (honden en katten) geregistreerd staan. De conclusie is dat er in de Madrileense huishoudens meer honden en katten leven dan kinderen onder de 10 jaar.

Het Colegio Oficial de Veterinarios heeft gemerkt dat de afgelopen vijf jaar het aantal huisdieren dat in de hoofdstad van Spanje woont met 25% is gestegen. Tegelijkertijd is het aantal kinderen dat in Madrid geboren wordt al jaren aan het dalen en sterven er meer mensen in de stad dan dat er nieuwgeborenen bij komen.

Maar niet alleen Madrid heeft met dit fenomeen te maken. In de Zuid Spaanse stad Jaén leven vier keer meer honden dan kinderen onder de 10 jaar. In sevilla is dat 20% meer honden dan kinderen jonger dan 10 jaar wat ook voor de Baskische stad Vitoria geldt waar meer huisdieren te vinden zijn dan kinderen onder de 10 jaar.

Gemiddeld heeft 40% van de huishoudens in Spanje tenminste één hond of kat in huis terwijl het percentage van huishoudens dat een kind onder de 10 jaar in huis heeft gedaald is naar 11%.

Spanje is de op vier na grootste markt voor huisdieren in Europa.  Volgens gegevens van Veterindustria gaat er jaarlijks in de huisdierensector 1,2 miljard euro om, alleen in medicijnen en voedsel.

Het college van Dierenartsen waarschuwt echter voor de vermenselijking van huisdieren. In sommige gevallen gaan ‘dueños-padres’ te ver door middel van de pet-friendly restaurants en winkels, de social media profielen, speciale kleding en babywagens voor honden.

Volgens de Red Española de Identificación de Animales de Compañía (REIAC) staan er in Spanje 13 miljoen huisdieren geregistreerd. Dat wil zeggen dat 13 miljoen honden en katten een microchip hebben en dus geregistreerd staan. Ondanks dat dit verplicht is in Spanje, zijn er veel honden- en katteneigenaren die geen chip plaatsen waardoor het echte aantal huisdieren in Spanje veel groter is.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?