menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe campagne in Spanje want een hond is geen kerstgeschenk

Nieuwe campagne in Spanje want een hond is geen kerstgeschenk
Beeld: Freepik

Nieuwe campagne in Spanje want een hond is geen kerstgeschenk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Real Sociedad Canina (RSCE) is een bewustwordingscampagne gestart om te voorkomen dat ouders een hond aan hun kinderen geven als kerstgeschenk. Het probleem is namelijk dat de helft van de honden die met kerstmis of de feestdagen gegeven worden als cadeau daarna gedumpt worden. 

Daarom is de RSCE met de campagne ‘Por toda la vida’ gestart om de honden-gevers na te laten denken over het cadeau geven van een hond want dat is ‘voor de rest van een leven’. Met de campagne wil men de aandacht vestigen op de toewijding van het hebben van een hond die zorg en genegenheid nodig heeft.

Het hebben van een hond vereist niet alleen toewijding op emotioneel vlak maar ook financieel. Een hond kost al snel circa 1.250 euro per jaar aan voedsel, dierenarts en andere zorg. Daarnaast is het belangrijk een hond te kiezen met een karakter dat past bij een huishouden en de levensstijl van de personen in dat huishouden.

De Real Sociedad Canina verwacht dat er dit jaar vanwege de corona-crisis meer honden als kerstgeschenk worden gegeven. Dat gebeurde eerder dit jaar tijdens de noodtoestand met thuisblijfplicht ook al toen de adoptie van honden met 25% steeg en helaas daarna het aantal in de steek gelaten honden ook steeg.

Volgens het onderzoek van Fundación Affinity werden er in 2019 maar liefst 306.000 huisdieren in de steek gelaten waarvan 183.103 honden en 123.403 katten. Dat is een flinke toename wat betreft de 138.407 in de steek gelaten honden en katten in 2018 waarbij het gaat om de dieren die door dierenasiels en opvangcentra zijn opgevangen.