Nieuwe campagne in Spanje want een hond is geen kerstgeschenk

Nieuwe campagne in Spanje want een hond is geen kerstgeschenk
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Real Sociedad Canina (RSCE) is een bewustwordingscampagne gestart om te voorkomen dat ouders een hond aan hun kinderen geven als kerstgeschenk. Het probleem is namelijk dat de helft van de honden die met kerstmis of de feestdagen gegeven worden als cadeau daarna gedumpt worden. 

Daarom is de RSCE met de campagne ‘Por toda la vida’ gestart om de honden-gevers na te laten denken over het cadeau geven van een hond want dat is ‘voor de rest van een leven’. Met de campagne wil men de aandacht vestigen op de toewijding van het hebben van een hond die zorg en genegenheid nodig heeft.

Het hebben van een hond vereist niet alleen toewijding op emotioneel vlak maar ook financieel. Een hond kost al snel circa 1.250 euro per jaar aan voedsel, dierenarts en andere zorg. Daarnaast is het belangrijk een hond te kiezen met een karakter dat past bij een huishouden en de levensstijl van de personen in dat huishouden.

De Real Sociedad Canina verwacht dat er dit jaar vanwege de corona-crisis meer honden als kerstgeschenk worden gegeven. Dat gebeurde eerder dit jaar tijdens de noodtoestand met thuisblijfplicht ook al toen de adoptie van honden met 25% steeg en helaas daarna het aantal in de steek gelaten honden ook steeg.

Volgens het onderzoek van Fundación Affinity werden er in 2019 maar liefst 306.000 huisdieren in de steek gelaten waarvan 183.103 honden en 123.403 katten. Dat is een flinke toename wat betreft de 138.407 in de steek gelaten honden en katten in 2018 waarbij het gaat om de dieren die door dierenasiels en opvangcentra zijn opgevangen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.