70 procent van 70-plussers heeft de boosterprik in Spanje

70 procent van 70-plussers heeft de boosterprik in Spanje
Beeld: 123rf

70 procent van 70-plussers heeft de boosterprik in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is Spanje gelukt om in recordtijd de extra derde boosterprik te plaatsen bij de 70-plussers. 70% van alle 70-plussers in Spanje heeft op dit moment de derde boosterprik gekregen. Het gaat om totaal 4,7 miljoen inwoners van de 6,8 miljoen die 70 jaar of ouder zijn. Om precies te zijn heeft 69,2% van alle 70-plussers nu een derde boosterprik gehad in Spanje, een percentage dat zo goed als zeker op dinsdag overschreden zal worden.

Op het moment van schrijven en in afwachting van nieuwe cijfers die op dinsdag bekend worden gemaakt (en die we dan zullen aanpassen in dit artikel) zijn er in Spanje in totaal 5.499.256 boosterprikken (4.358.579 Pfizer- en 1.140.677 Moderna-vaccins) gezet terwijl 37,6 miljoen mensen inmiddels volledig gevaccineerd zijn met twee prikken, dat is 89,4% van alle 12 jarigen en ouder.

Op dit moment is Spanje eind oktober begonnen met het zetten van de derde boosterprik bij bepaalde groepen zoals de 70-plussers; bewoners van bejaardencentra; mensen met een zeer hoog risico en kwetsbare personen met een ernstige afweerstoornis en bij personen die net een transplantatie gehad hebben of kanker-, nier- en dialysepatiënten etc. 

Sinds 15 november worden ook de 1,9 miljoen personen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin (een prik) voorzien van een tweede prik en in november is men in heel Spanje begonnen met het zetten of afspraken maken bij de groep 60-69 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.