menu: rubrieken, zoeken & meer

Deense serie ‘Kamikaze’ haalt top 10 meest bekeken series in Spanje

Deense serie ‘Kamikaze’ haalt top 10 meest bekeken series in Spanje
Beeld: HBO Max / website

Deense serie ‘Kamikaze’ haalt top 10 meest bekeken series in Spanje

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen zondag 5 December zond HBO Max de twee laatste afleveringen van Kamikaze uit, de eerste origineel Deense serie van het platform, die kijkers over de halve wereld in de ban hield. Het drama is gebaseerd op de roman ‘Muleum’ van de Noor Erlend Loe. In Spanje prijkte de serie de afgelopen maand tussen de 10 meest populaire series. De serie werd deels opgenomen op de Canarische Eilanden Gran Canaria en Fuerteventura.

‘Kamikaze’ werd door de critici een ‘beroerend meesterwerk’ genoemd. Het verhaal begint wanneer het perfecte leven van een Deens meisje op zijn kop wordt gezet door de dood van haar ouders en broer bij een vliegtuigcrash in Afrika. Het meisje Julie is van goede komaf, ze ziet er goed uit en heeft veel vrienden. “We storten neer. Ik hou van je. Doe wat je wil’, staat er in een berichtje van Julie’s vader, net voor diens dood. Ze ontvangt het terwijl ze haar 18e verjaardag aan het vieren is met vrienden.

Vanaf dan probeert Julie het alleen. Ze heeft veel geld, maar beslist het huis en het land achter te laten en zich aan een reis zonder bestemming te wagen. Haar enige doel? Een einde maken aan haar eigen leven. In haar zoektocht naar zelfvernietiging ontmoet Julie een reeks uiteenlopende mensen op verschillende plaatsen. Ze begint aan de verwerking van het verlies, en herontdekt ook zichzelf. Ze komt in de meest uiteenlopende situaties terecht, zowel via ervaringen met seks, drugs, gevaarlijke vriendschappen als met de dood.

De serie Kamikaze bestaat uit 8 afleveringen van 35 minuten. Hoofdrolspeelster Marie Reuther, slechts 25 jaar oud, ontving voor haar prestatie de prijs voor beste actrice op het festival Series Mania in het Franse Rijsel. Kamikaze werd bovendien voor een deel opgenomen in Spanje, meer bepaald op de eilanden Fuerteventura en Gran Canaria. De serie stond deze maand ook tussen de meest tien bekeken series van Spanje. Wie geïnteresseerd is, kan de serie tegen betaling bekijken via het platform van HBO Max.