Deense serie ‘Kamikaze’ haalt top 10 meest bekeken series in Spanje

Deense serie ‘Kamikaze’ haalt top 10 meest bekeken series in Spanje
Beeld: HBO Max / website

Deense serie ‘Kamikaze’ haalt top 10 meest bekeken series in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Afgelopen zondag 5 December zond HBO Max de twee laatste afleveringen van Kamikaze uit, de eerste origineel Deense serie van het platform, die kijkers over de halve wereld in de ban hield. Het drama is gebaseerd op de roman ‘Muleum’ van de Noor Erlend Loe. In Spanje prijkte de serie de afgelopen maand tussen de 10 meest populaire series. De serie werd deels opgenomen op de Canarische Eilanden Gran Canaria en Fuerteventura.

‘Kamikaze’ werd door de critici een ‘beroerend meesterwerk’ genoemd. Het verhaal begint wanneer het perfecte leven van een Deens meisje op zijn kop wordt gezet door de dood van haar ouders en broer bij een vliegtuigcrash in Afrika. Het meisje Julie is van goede komaf, ze ziet er goed uit en heeft veel vrienden. “We storten neer. Ik hou van je. Doe wat je wil’, staat er in een berichtje van Julie’s vader, net voor diens dood. Ze ontvangt het terwijl ze haar 18e verjaardag aan het vieren is met vrienden.

Vanaf dan probeert Julie het alleen. Ze heeft veel geld, maar beslist het huis en het land achter te laten en zich aan een reis zonder bestemming te wagen. Haar enige doel? Een einde maken aan haar eigen leven. In haar zoektocht naar zelfvernietiging ontmoet Julie een reeks uiteenlopende mensen op verschillende plaatsen. Ze begint aan de verwerking van het verlies, en herontdekt ook zichzelf. Ze komt in de meest uiteenlopende situaties terecht, zowel via ervaringen met seks, drugs, gevaarlijke vriendschappen als met de dood.

De serie Kamikaze bestaat uit 8 afleveringen van 35 minuten. Hoofdrolspeelster Marie Reuther, slechts 25 jaar oud, ontving voor haar prestatie de prijs voor beste actrice op het festival Series Mania in het Franse Rijsel. Kamikaze werd bovendien voor een deel opgenomen in Spanje, meer bepaald op de eilanden Fuerteventura en Gran Canaria. De serie stond deze maand ook tussen de meest tien bekeken series van Spanje. Wie geïnteresseerd is, kan de serie tegen betaling bekijken via het platform van HBO Max.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.