Spanje ontvangt 249 miljoen euro uit Europees Brexit hulpfonds

Spanje ontvangt 249 miljoen euro uit Europees Brexit hulpfonds
Beeld: 123rf

Spanje ontvangt 249 miljoen euro uit Europees Brexit hulpfonds

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje krijgt 249 miljoen euro uit het speciale hulpfonds voor vissers en andere gedupeerden van de brexit van de Europese Unie. Het fonds bevat in totaal 5,4 miljard euro waarvan Ierland met bijna 1,1 miljard euro en Nederland met 810 miljoen euro het meeste geld ontvangen terwijl België 353 miljoen euro en Spanje 249 miljoen euro krijgen.

Het geld uit dit Europese Brexit hulpfonds wordt niet in een keer overgemaakt aan de EU-lidstaten maar verdeeld over meerdere jaren. Het geld in dit speciale hulpfonds is bedoeld als tegemoetkoming voor de schade die niet alleen vissers, maar ook bijvoorbeeld handel en transport lijden door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Overheden en bedrijven die getroffen zijn door de Brexit kunnen een vergoeding vragen voor kosten die direct als gevolg van de Brexit zijn gemaakt bij activiteiten tussen 1 januari 2020 en 31 december 2023. Het fonds bestaat inmiddels uit 5,4 miljard euro.

Spanje is het zevende land dat het meeste geld zal ontvangen van de zevenentwintig EU-landen achter Ierland (ongeveer 1.065 miljoen), Nederland (810 miljoen), Frankrijk (672 miljoen), Duitsland (591 miljoen), België (353 miljoen), Denemarken (251 miljoen en dan Spanje met 249 miljoen euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.