Search
menu
Search

Lidl verkoopt 8 van de beste kazen ter wereld voor minder dan 2 euro

Lidl verkoopt 8 van de beste kazen ter wereld voor minder dan 2 euro
Beeld: Canva

Lidl verkoopt 8 van de beste kazen ter wereld voor minder dan 2 euro

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Duitse supermarktketen Lidl staat bekend om budget producten, maar ook kwalitatief goed geprijsde artikelen. Recent schreven we nog over de beste olijfolie die voor 4 euro te koop is en ook schreven we over een van de beste Spaanse wijnen die voor 4 euro per fles te koop is bij de Lidl in Spanje. Maar wist je dat de Lidl ook 8 van de beste kazen ter wereld in het assortiment heeft en dat deze al te koop zijn voor minder dan 2 euro?

Het aanbod van kaas is bij de Lidl in Spanje groot, maar er zijn acht kazen die in 2022 gouden, zilveren en bronzen medailles gewonnen hebben als beste kazen. Dat gebeurde bij de World Cheese Awards (WCA) en de International Cheese & Dairy Awards (ICDA). Als je deze kerst dus een lekker en kwalitatief kaasplankje wilt presenteren, dan kun je het beste naar de Lidl gaan voor de best geprijsde kazen.

lidl wijn 1
Voor slechts 4 euro is een van de beste wijnen van Spanje bij de Lidl te koop
De Lidl supermarktketen heeft weer de pers weten te halen met een uitstekend product tegen een zeer lage prijs, dit keer is het niet werelds beste olijfolie …
icoon2022www.spanjevandaag.com

De 34e editie van de World Cheese Awards werd afgelopen november (2022) in Wales gehouden waarbij meer dan 4000 kazen uit 40 landen meededen. Daaronder ook drie kazen die bij de Lidl verkocht worden en die door de World Cheese Awards erkend worden met een medaille voor de beste kaas.

De eerste kaas is de ‘queso añejo al Pedro Ximénez’ die een gouden medaille kreeg. Deze 8 maanden gerijpte kaas kost 2,09 euro per stuk van 100 gram (in de aanbieding voor 1,65 euro). De zilveren medaille ging naar de ambachtelijke verse geitenkaas ‘queso fresco tradicional de cabra Roncero’ die al te koop is voor 1,85 euro. De bronzen medaille ging naar de gemengde kaas ‘queso mezcla curado Roncero’ met een prijs van 2,39 euro. 

Bij de International Cheese & Dairy Awards in juni (2022) werden 5500 kazen beoordeeld en kregen vijf Lidl-kazen een medaille. Twee kazen hebben een gouden medaille behaald: schapenkaas met jalapeño ‘queso de oveja con jalapeño’ en schapenkaas met mojo picón ‘queso de oveja con mojo picón’, beiden te koop voor 3,99 euro.

De schapenkaas met truffel ‘queso de oveja trufado’ die te koop is voor 2,59 euro kreeg een zilveren medaille. Datzelfde gold ook voor de schapenkaas met zwarte knoflook ‘queso de oveja con ajo negro’ die te koop is voor 2,49 euro (in de aanbieding voor 1,90 euro). De bronzen medaille ging naar de gedroogde schapenkaas met zwarte olijven ‘queso de oveja curado con aceituna negra’ die te koop is voor 3,99 euro.

olijfolie lidl
Werelds beste olijfolie is te koop bij de Lidl en kost slechts vier euro
De beste olijfolie ter wereld komt ook in 2022 weer uit Andalusië maar het opvallende is dat deze voor het derde opeenvolgende jaar van het merk Olisone is …
icoon2022www.spanjevandaag.com
  • kaas1
  • kaas 2
  • kaas 3
  • kaas 4
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?