Search
menu
Search

Minstens 155 gewonden bij treinbotsing nabij Barcelona

Minstens 155 gewonden bij treinbotsing nabij Barcelona
Beeld: Europa Press

Minstens 155 gewonden bij treinbotsing nabij Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Woensdagochtend zijn twee regionale treinen vol met passagiers nabij Barcelona op elkaar gereden. Dat gebeurde op het spoor van het treinstation van Montcada i Reixac, ten noorden van de stad Barcelona. In eerste instantie werd ‘s morgens vroeg geschreven over ongeveer 70 gewonden, maar dat werd later verhoogd naar minstens 155 gewonde passagiers van beide treinen. Het gaat in de meeste gevallen om lichtgewonden, volgens de website van RTVE. 

Het ongeval gebeurde om 7.50 uur toen een van de Cercanías treinen achterop een stilstaande trein reed volgens de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. 34 personen zijn overgebracht naar ziekenhuizen terwijl veel andere lichtgewonden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden geholpen. Het gaat volgens Protección Civil vooral over lichte kneuzingen door vallen en enkele hoofdletsels.

Beide treinen waren op weg naar Barcelona toen een van de Cercanías treinen door nog onbekende reden achterop een bij het station van Montcada i Reixac reed. In beide R4 treinen waren in totaal ongeveer 800 passagiers aanwezig, in de stilstaande trein ongeveer 500 en in de achterop rijdende trein ongeveer 300 passagiers. Door het ongeval is het treinverkeer in dit gebied richting Barcelona ontregeld.

Derde treinongeval dit jaar

Dit nieuwe treinongeval is het derde tot nu toe dit jaar in Catalonië. Op het spoorwegnetwerk van de Catalaanse overheid vond 16 mei 2022 een botsing plaats tussen een goederen- en een passagierstrein in Sant Boi de Llobregat waarbij één dode en 86 gewonden vielen. Een goederenwagon ontspoorde en raakte daarna de cabine van de passagierstrein.

Op 13 juni 2022 veroorzaakte een treinongeluk in het dorp Vila-seca aan de Costa Dorada in Tarragona ongeveer dertig gewonden, waarvan vijf ernstig. Een locomotief reed door een rood verkeerslicht en ramde daarna een Renfe-trein met 75 passagiers aan boord.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?