Search
menu
Search

Verwarde Nederlandse man doodt 61-jarige moeder aan de Costa del Sol

Verwarde Nederlandse man doodt 61-jarige moeder aan de Costa del Sol
Beeld: Canva

Verwarde Nederlandse man doodt 61-jarige moeder aan de Costa del Sol

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Spaanse politie heeft in Estepona aan de Costa del Sol een 26-jarige Nederlandse man aangehouden voor de dood van zijn 61-jarige moeder. De moeder is door haar zoon meerdere keren geslagen en gewurgd. De moeder was vanuit Nederland naar Estepona, nabij Marbella, gereisd om bij haar zoon te zijn die een moeilijke periode had.

De 61-jarige vrouw arriveerde afgelopen maandag met het vliegtuig in Málaga waar ze werd opgevangen door een vriendin en flatgenoot van haar zoon. Samen gingen ze naar het appartement in de wijk Cancelada in Estepona. De vriendin had zelf al het appartement verlaten en haar intrek in een hotel genomen omdat de situatie met de Nederlandse man onhoudbaar was geworden.

Eenmaal bij het appartement besloten moeder en zoon alleen te blijven en gingen de huisgenoot/vriendin samen met haar vriend er vandoor. De dag daarna moesten ze terugkeren naar de woning omdat een buurman had geklaagd over geluidsoverlast en omdat de deur op een kier stond. Eenmaal bij de woning bleek dat de 26-jarige Nederlander de deur gebarricadeerd had met meubels. Ze konden echter nog wel zien dat het een puinhoop was in de woning en zagen de voeten van iemand die op de vloer lag.

Meteen werd de politie gebeld die met meerdere patrouillewagens naar de woning gingen. Daar vonden de agenten het levenloze lichaam van de 61-jarige vrouw die door geweld om het leven was gebracht. Ze was meerdere keren geslagen en had wurgwonden in haar nek. De zoon bevond zich op dat moment niet meer in de woning.

Niet veel later werd de politie in Estepona opnieuw gebeld met de mededeling dat een jonge man overstuur en halfnaakt over de A-7 snelweg richting Málaga liep. Na aanhouding werd de man door ambulancepersoneel geholpen en bleek het om de zoon te gaan die in een verwarde toestand was.

Volgens het Algemeen Dagblad is de 26-jarige man die zijn moeder doodde een Nederlandse rapper die bekend is in de Amsterdamse rapscene. Verder blijkt ook dat hij eerder al problemen veroorzaakte door tijdens een feest in Suriname een lid van een gangsterbende te hebben neergeschoten. Meer informatie lees je HIER.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?