skip to Main Content

Andalusië onderzoekt legalisatie huizen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Het ministerie van Openbare Werken onderzoekt diverse mogelijkheden om de tienduizenden illegale huizen in de autonome deelstaat Andalusië te legaliseren.

De huizen werden gebouwd op ‘suelo no urbanizable’ in landelijke gebieden en bevinden zich nu in juridische schemerzones. Velen kregen wel een vergunning, maar de vergunningen bleken achteraf niet aan de geldende bestemmingsplannen te voldoen.

Doel is niet de wet ten aanzien van bebouwbare grond te veranderen, maar een aantal regels te ontwikkelen die de huizen alsnog moeten legaliseren. Omdat de meeste van de huizen waar het om gaat in landelijke gebieden staan, die toch niet in de stedelijke bestemmingsplannen zijn opgenomen, moet iets nieuws worden bedacht.

Sloop

Huizen die uiteindelijk nooit gelegaliseerd of in geen enkel plan opgenomen kunnen worden, moeten alsnog worden afgebroken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend