skip to Main Content

Treinen tussen Salou en Cambrils onderbroken vanwege diefstal kabels

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Zaterdag 8 januari was sinds 12.40 uur de treinverbinding tussen Salou en Cambrils aan de Costa Dorada onderbroken vanwege een stroomstoring. Rond 19.25 uur diezelfde avond kon het treinverkeer hervat worden nadat personeel van Adif, de verantwoordelijken voor de spoorwegen en het onderhoud, de problemen had opgelost. Waar eerst gedacht werd aan een stroomstoring bleek later een diefstal van de contragewichten van het elektrificatiesysteem de oorzaak van de storing

Na de diefstal was er ongeveer 420 meter van de elektriciteitslijnen op de spoorbaan tussen Barcelona en Valencia buiten werking getreden. Inmiddels onderzoekt Adif wat er gebeurd is en is de politie van de diefstal op de hoogte gesteld die dan ook meteen een onderzoek is gestart. Onderhoudspersoneel is meteen aan de slag gegaan om de gestolen onderdelen te vervangen, een werk wat diverse uren geduurd heeft.

Ondertussen moesten de passagiers van tien regionale- en lange afstandstreinen met ongeveer 40 bussen vervoerd worden tussen Tarragona en l’Aldea voor de lange afstandstreinen en tussen Salou en Cambrils voor de regionale treinen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend