skip to Main Content
Veel sneeuw van de bergen tot het strand in de provincie Málaga (foto’s)

Veel sneeuw van de bergen tot het strand in de provincie Málaga (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – We schreven er al eerder over maar de sneeuwval van afgelopen zondag is uitgebreid naar meer gebieden in het achterland van de provincie Málaga maar ook het strand van Fuengirola was wit gekleurd deze maandagochtend. In het achterland van Málaga zijn veel wegen die afgesloten zijn of waren voor het verkeer terwijl er diverse dorpen zijn die er als een wintersportplaats uitzagen.

Net zoals op andere plaatsen in Spanje stonden er ook in de provincie Málaga op diverse punten in de Serranía regio auto’s vast in de sneeuw en konden de chauffeurs geen kant op omdat de wegen niet sneeuwvrij waren gemaakt, zoals op de weg tussen Ronda en San Pedro . Wat ook meespeelt is echter dat de autorijders niet goed voorbereid waren en dat er wellicht niet genoeg gewaarschuwd was vantevoren. Er hebben ook bussen stilgestaan in de sneeuw. Later op maandag werden alle wegen weer geopend en waren de meeste problemen opgelost.

Er gelden voor zo’n beetje alle regio’s in het binnenland van de provincie Málaga rode of oranje weeralarmen vanwege de sneeuw, ijs, lage temperaturen en gladheid op de wegen. Het heeft in de nacht van zondag op maandag en maandagochtend goed gesneeuwd in de regio waarbij het zwaarst de gebieden Serranía de Ronda en de Sierra de las Nieves werden getroffen waar tientallen dorpen bedekt waren met een laag sneeuw en de verkeerschaos groot was. Er was sneeuw te zien plaatsen zoals Yunquera, El Burgo, Alfarnatejo, Villanueva del Rosario en bij El Torcal waarbij ook Antequera weer te maken had met sneeuwval.

Ook in de Montes de Málaga bij de Puerto de León viel er sneeuw maar dat wist veel minder dan in de eerder genoemde gebieden die rond de 900 meter en hoger liggen. Toch waren er ook hier problemen met het verkeer en moest men hard werken om alels sneeuwvrij te maken.

In het geval van Fuengirola en het strand hebben we het echter niet over sneeuw. Op de foto’s die op Twitter en Facebook circuleren lijkt het er wel op maar de witte laag op het Carvajal strand is veroorzaakt door hagel die maandagochtend rond 10 uur viel in dit deel van de kust waar het 5 graden was. Als je zo naar de onderstaande foto’s kijkt dan lijkt het inderdaad op sneeuw op de stranden van de kustplaats.

Foto’s: Diario Sur

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. December / januari kan het omslaan dat is bekend.! Ook aan de kust kan het ineens flink tekeer gaan. Palmbomen die krom staan van windvlagen met golven tot aan en over de boulevard heen klotsen. De andere dag kan het weer snel verdwijnen met zon . Is het normaal te noemen. Je leest van alles de ene schrijft over klimaat verandering de ander schrijft weer ik maak dit al jaren mee die wisselvalligheid. Dus wat is wijsheid de natuur geeft en neemt . Dat een hevige storm met bakken regen je vakantie gevoel kan wegnemen. Tja..!
  Dat kan in andere landen ook. Natuurlijk het is vervelend en beroerd als het onverwachts over je heen komt. Wat ik erg vindt is als er grote schade veroorzaakt wordt door hevige stormen met grote hoeveelheden regen water en modderstromen. Daar wordt je naar en stil van wat een puinhoop blijft er achter.

 2. zo is het maar. ik geloof dat zelfs op deze site meteosat was vermeld die die slechte toestanden voorspelde. Hier ligt mss voor de redactie nog een onontgongen domein 🙂

 3. De wegen konden niet sneeuwvrij worden gemaakt omdat er autos op stonden, en niet andersom. Er was voor bijna heel spa nje een negatief reisadvies gegeven. Dat er dan toch mensen de weg op gaan zonder sneeuwkettingen etcetera is vragen om moeilijkheden.

  1. Zo is het Leen.
   Men is volop gewaarschuwd dat er slecht weer aan zat te komen, maar de meeste mensen die vast stonden waren op weg terug van hun vakanties. Waren ze gewoon een dagje eerder weg gegaan, wat ze hadden kunnen weten, dan was er weinig aan de hand geweest.
   Nu lopen ze allemaal al de hele dag op de TV elkaar de kop gek te maken en te zoeken naar een zondebok. Feit is dat ook hier, de mens niet naar zichzelf kijkt, maar vooral liever naar een ander wijst.
   En die Podemos mafkees, die moet helemaal zijn mond houden. Altijd overal tegen aan trappen, maar zelf met uitvoerbare oplossingen komen, ho maar.

   Al met al is het heel vervelend geweest voor een hoop mensen, maar normaal als er een weer alarm wordt afgegeven, lachen ze erom en gaan ze gewoon door met wat ze doen. Nu kwam de voorspelling een keer uit en nu is iedereen boos.

   Dat het allemaal beter georganiseerd moet, helemaal mee eens. Maar om nu gelijk zo te keer te gaan als mensen doen…..kom op zeg.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken