skip to Main Content
Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje
Archieffoto

Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PAMPLONA – Een rechter in Navarra heeft een 26-jarige jager uit de stad Olite in deze deelstaat voor acht maanden naar de gevangenis gestuurd vanwege het doden van twee honden. De jonge jager werd gezien in de nabijheid van een dode hond waarbij de jager een geweer en munitie in de auto had liggen. De man ontkende eerst iets met de dood van deze hond te maken te hebben maar bekende later dat de dode hond nutteloos was geworden.

De politie vond in het natuurgebied El Monte Encinar het lichaam van een neergeschoten hond. In de nabijheid troffen agenten de jonge jager aan die in zijn auto zat en achterin een geweer en munitie had liggen. De man zei in eerste instantie dat hij zijn geweer aan het proberen was maar gaf later toe dat hij de hond had neergeschoten.

De 26-jarige jager besloot twee van zijn jachthonden elk met een geweerschot om het leven te brengen. Een van de honden had hij al begraven en kon later worden gevonden terwijl de andere hond ter plaatse werd aangetroffen. Beide honden waren in het hoofd geschoten.

Volgens de jager voldeden deze honden niet aan de eisen voor de jacht en dus waren ze nutteloos geworden waarop hij besloot ze dood te schieten.

De rechter in Navarra heeft nu besloten de jager acht maanden celstraf op te leggen, hem 16 maanden een verbod op te leggen om in de nabijheid van dieren te komen of daarmee te werken en hem de mogelijkheid van een jachtvergunning voor een lange duur te ontnemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Hoop dat hij echt achter de tralies komt.
  Deze hond heeft nog (, geluk,) gehad.
  Meestal vinden de jagers een kogel nog te duur en knopen ze ze op in de boom of leggen ze ze ergens met een steen vast in de hitte , zodat ze ook nog de meest gruwelijke dood sterven die je bedenken kunt. Maar het tij begint te keren, er zijn gelukkig steeds meer Spanjaarden die er ook tegen zijn. Ze zijn er nog niet maar het is toch al een heel verschil met 20 jaar terug.

 2. Het is niet genoeg, maar de vraag is of hij ook daadwerkelijk in de gevangenis beland, of dat er weer allerlei trucjes tevoorschijn komen en hij er nooit beland???

 3. Blijkbaar is in sommige deelstaten het hebben van een wapenvergunning gelijk aan het zijn van jager. Jagers schieten per definitie niet op (eigen) jachthonden. Dat zijn getrainde en dure honden, die steeds een band hebben met hun eigenaar. Men moet wel een onderscheid maken met drijvers, die hebben soms een veel mindere band. En die verkopen hun diensten aan jagers zonder honden. Maar er is in Spanje een gebrek aan respect voor dieren, beginnend met het laffe “zogenaamde” stierenvechten. Vraag is ook wat het slechtste of meest verwerpelijke is: deze idioot die zijn honden dood schiet of de gewone spanjaard die zijn hond op straat zet en laat verhongeren of doodrijden….

 4. Wat zou je kunnen doen met deze nutteloze jongeman? Hetzelfde als wat hij deed met zijn “nutteloze” hond? De rat.

 5. Ik heb 10 jaar geleden zo’n podenco hond (als puppy uit de vuilnisbak gehaald) en het is de liefste hond ter wereld. Wat een fantastisch karakter hebben deze honden. Te triest voor woorden hoe ze hier behandeld worden!!!

 6. Het is inderdaad walgelijk hoe ze in Spanje hun dieren behandelen, uiteraard niet iedereen, maar toch een grote meerderheid, dus niet enkel jagers. En idd. deze straf is belachelijk laag voor zulk een misdaad. Wanneer gaan ze nu een serieus zware straffen uitdelen, zodat ze misschien eens 2 keer nadenken en het hopelijk zal verminderen, en uiteraard niet alleen voor het afschieten ook voor verwaarlozing en het aan de ketting leggen ergens in de campo waar ze om de zoveel dagen eens een hompje brood gaan gooien. Er is nog veel werk aan de winkel lijkt mij.

 7. De diertjes voldeden niet aan de eisen van de jacht en dan maar doden !!!!!!!
  Voldoet hij aan alle eisen ??????
  8 Maanden cel, veel te weinig voor zo’n afschuwelijke daad. Jachtvergunning afnemen, geen honden meer mogen houden en tenminste 2 jaar de cel in.

 8. Kunnen die steng genoeg zijn voor die barbaren. Spanjaarden moeten nog een hele weg afleggen ivm dierenwelzijn. Zo mooi land maar op dit gebied dikke walging;

 9. Kunnen die steng genoeg zijn voor die barbaren. Spanjaarden moeten nog een hele weg afleggen ivm dierenwelzijn. Zo mooi land maar op dit gebied dikke walging;

  1. Ik woon in Spanje en heb een galgo uit een rescue center geadopteerd. Ik weet het galgo’s en andere jachthonden zitten in het slob vanwege een aloude jachttraditie, nochthans jacht betekend niet noodzakelijk dat de viervoetige helpers slecht moeten behandeld worden. Het begint bij de kweek of liever overbreeding waardoor er een groot aanbod is aan jonge honden die voor een appel en een ei in pakketjes worden verkocht aan de jagers in de hoop dat er in het lot eentje goed genoeg is…
   Tot eind deze maand is het jachtseizoen en vanaf februari worden dieren vzw overspoeld door achtergelaten, gewonde dieren, alle dierenorganisaties houden het hart vast gedurende de maand februari en volgt er een andere piek die van de zwangere teefjes die eerder gedumpt werden en nu zwanger zijn van een nestje.
   Per jaar worden 50.000 tot 100.000 jachthonden opzij geschoven, gemarteld, achtergelaten en gedood, slechts een fractie ervan wordt gered, maar elke geredde hond is een victorie en velen blijven vechten voor deze honden gaande van de opvangcentra (vooral prive initiatieven) tot diegene die ze in huis nemen.
   Opgeven is niet de boodschap, educatie van onze volgende generatie is de sleutel tot een betere toekomst voor mens en dier.
   Met die hoop heb ik mijn deel gedaan … wie volgt ?

   1. Ik ben het volledig eens met je reactie en ik hoop dat er eindelijk preventief vanuit de overheid wordt gewerkt aan het grote overschot van honden en katten.
    Bevorderen van sterilisatie en castratie en de mensen er bewust van maken, dat huisdieren geen speelgoed zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken