Search
menu
Search

Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Een rechter in Navarra heeft een 26-jarige jager uit de stad Olite in deze deelstaat voor acht maanden naar de gevangenis gestuurd vanwege het doden van twee honden. De jonge jager werd gezien in de nabijheid van een dode hond waarbij de jager een geweer en munitie in de auto had liggen. De man ontkende eerst iets met de dood van deze hond te maken te hebben maar bekende later dat de dode hond nutteloos was geworden.

De politie vond in het natuurgebied El Monte Encinar het lichaam van een neergeschoten hond. In de nabijheid troffen agenten de jonge jager aan die in zijn auto zat en achterin een geweer en munitie had liggen. De man zei in eerste instantie dat hij zijn geweer aan het proberen was maar gaf later toe dat hij de hond had neergeschoten.

De 26-jarige jager besloot twee van zijn jachthonden elk met een geweerschot om het leven te brengen. Een van de honden had hij al begraven en kon later worden gevonden terwijl de andere hond ter plaatse werd aangetroffen. Beide honden waren in het hoofd geschoten.

Volgens de jager voldeden deze honden niet aan de eisen voor de jacht en dus waren ze nutteloos geworden waarop hij besloot ze dood te schieten.

De rechter in Navarra heeft nu besloten de jager acht maanden celstraf op te leggen, hem 16 maanden een verbod op te leggen om in de nabijheid van dieren te komen of daarmee te werken en hem de mogelijkheid van een jachtvergunning voor een lange duur te ontnemen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?