Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje

Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje
Beeld: Archieffoto

Jager die honden doodde 8 maanden naar de cel in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Een rechter in Navarra heeft een 26-jarige jager uit de stad Olite in deze deelstaat voor acht maanden naar de gevangenis gestuurd vanwege het doden van twee honden. De jonge jager werd gezien in de nabijheid van een dode hond waarbij de jager een geweer en munitie in de auto had liggen. De man ontkende eerst iets met de dood van deze hond te maken te hebben maar bekende later dat de dode hond nutteloos was geworden.

De politie vond in het natuurgebied El Monte Encinar het lichaam van een neergeschoten hond . In de nabijheid troffen agenten de jonge jager aan die in zijn auto zat en achterin een geweer en munitie had liggen. De man zei in eerste instantie dat hij zijn geweer aan het proberen was maar gaf later toe dat hij de hond had neergeschoten.

De 26-jarige jager besloot twee van zijn jachthonden elk met een geweerschot om het leven te brengen. Een van de honden had hij al begraven en kon later worden gevonden terwijl de andere hond ter plaatse werd aangetroffen. Beide honden waren in het hoofd geschoten.

Volgens de jager voldeden deze honden niet aan de eisen voor de jacht en dus waren ze nutteloos geworden waarop hij besloot ze dood te schieten.

De rechter in Navarra heeft nu besloten de jager acht maanden celstraf op te leggen, hem 16 maanden een verbod op te leggen om in de nabijheid van dieren te komen of daarmee te werken en hem de mogelijkheid van een jachtvergunning voor een lange duur te ontnemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.