skip to Main Content
Koudegolf op komst in Spanje
123rf

Koudegolf op komst in Spanje

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft aangegeven dat vanaf woensdag 9 januari een koudegolf de temperaturen flink zal laten zakken in Spanje. Deze “masa de aire muy frio” of “aire polar” zal Spanje via de Balearen eilanden bereiken en dan langzaam op donderdag en vrijdag de rest van Spanje benaderen. Het gaat daarbij om een zeer koude en droge lucht die het kwik op veel plaatsen flink zal laten zakken.

Zoals de voorspelling nu luidt zullen de temperaturen op woensdag, donderdag en vrijdag flink dalen maar zullen deze vanaf zaterdag weer gaan stijgen. De Aemet zegt dat de temperaturen tussen de 5 en 10 graden kunnen dalen de komende dagen waarbij op veel plaatsen de nachttemperaturen tot wel -10 graden zullen komen te liggen.

Dat geldt uiteraard niet voor heel Spanje en ook niet overal langs de Middellandse Zeekust waar de meeste Nederlanders en Belgen woonachtig zijn maar ook daar zal het ‘s-nachts flink kouder gaan worden.

Zo schrijft men in Diario Sur dat in Andalusië de temperaturen tussen de 5 en 7 graden lager gaan worden. Ook in de regionale krant van de provincie Alicante Diario Información is te lezen dat de temperaturen rond de 0 graden komen te liggen. Daarnaast schrijft de Catalaanse krant La Vanguardia dat de temperaturen in de regio tot wel 10 graden kunnen dalen.

Koud

Op maandag 7 januari werd een temperatuur gemeten van -11,4 graden om 7.30 uur in Cuéllar in de provincie Segovia. In Sardón de Duero in de provincie Valladolid werd het om 8.20 uur -10,6 graden en -10,2 graden om 8.50 uur in Xinzo de Limia in Ourense.

Op dinsdag 8 januari werd in Molina de Aragón in Guadalajara om 8.50 uur een temperatuur gemeten van -9,8 graden wat opnieuw in Cuéllar in Segovia laag was met -9,7 graden en -8,9 graden in Morón de Almazan in Soria.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. S’nachts koud,overdag in de zon heerlijk,wij zijn hier van 20dec/24mrt.nog steeds beter als in ons koude kikkerland Nederland.Wil je echte warmte moet je in de zomer gaan.

    1. Dank je wel Ria, het zal best wel iets beter zijn dan hier in Nederland maar het weer de laatste jaren is toch wel een beetje in de war en het verandert steeds maar ik houd goede moed hoor en als ik het in deze periode het hebt dan heb jij het ook nietwaar? Bedankt voor je reactie en een fijne avond.

  2. Altijd fijn om naar Spanje te gaan maar nu ga ik wel erg vroeg in het jaar, nl op 23 januari 2019 en dan naar La Carihuela net onder Torremolinos. Hoop toch stiekem dat de koude die nu voorspelt wordt het voor gezien houd en snel zal verdwijnen want een beetje warmte van de zon daar bekomt men echt wel van. Ik zie er naar uit. Jullie misschien ook?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken