‘Ik kan niet zonder mijn Nederlandse fiets’ op Menorca

‘Ik kan niet zonder mijn Nederlandse fiets’ op Menorca
Beeld: Menorca / Pixabay

MENORCA – Het is bekend dat er veel Nederlanders (en Belgen) wonen op de populaire Balearen eilanden Mallorca en Ibiza maar ook op het minder bekende Menorca wonen Nederlanders en Belgen maar dan wel veel minder dan op de populaire eilanden. Voor de regionale krant Menorca.info is dat reden genoeg om een Nederlandse op het eiland te interviewen.

De uit Haarlem komende 35-jarige Marije Evelyne Sikkes woont sinds 2004 in Ferreries op het eiland Menorca, het minder populaire eiland waar ook de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom veel tijd doorbrengt. Marije kwam voor een stage naar het eiland, leerde haar huidige echtgenoot kennen en keerde niet meer terug naar Nederland.

In het gepubliceerde interview is te lezen dat Marije 5 talen spreekt, waaronder het Spaanse en Menorquin (Catalaans) en dat ze niet kan leven zonder haar Nederlandse fiets met achteruittraprem die haar vader naar het eiland bracht. 

Lees het hele interview HIER (in het Spaans).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Andre

Sorry, voor de taal puristen, het moet discipelen zijn, foutje te laat opgemerkt.

Marian

Leuk verhaal. Jammer dat ze zei dat half Nederland in 2047 onder water zal staan. Marije is dus al ook beïnvloed door de klimaatactivisten met hun doemscenario’s.

Andre

Ja Marian, de klimaat activisten zijn de eerste dicipelen van de nieuwe religie “het klimaat geloof” met alle uitspattingen van religies zoals we ze kennen uit de geschiedenis. Ik wordt er niet vrolijk van !

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.