‘Ik kan niet zonder mijn Nederlandse fiets’ op Menorca

‘Ik kan niet zonder mijn Nederlandse fiets’ op Menorca
Beeld: Menorca / Pixabay

MENORCA – Het is bekend dat er veel Nederlanders (en Belgen) wonen op de populaire Balearen eilanden Mallorca en Ibiza maar ook op het minder bekende Menorca wonen Nederlanders en Belgen maar dan wel veel minder dan op de populaire eilanden. Voor de regionale krant Menorca.info is dat reden genoeg om een Nederlandse op het eiland te interviewen.

De uit Haarlem komende 35-jarige Marije Evelyne Sikkes woont sinds 2004 in Ferreries op het eiland Menorca, het minder populaire eiland waar ook de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom veel tijd doorbrengt. Marije kwam voor een stage naar het eiland, leerde haar huidige echtgenoot kennen en keerde niet meer terug naar Nederland.

In het gepubliceerde interview is te lezen dat Marije 5 talen spreekt, waaronder het Spaanse en Menorquin (Catalaans) en dat ze niet kan leven zonder haar Nederlandse fiets met achteruittraprem die haar vader naar het eiland bracht. 

Lees het hele interview HIER (in het Spaans).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Sorry, voor de taal puristen, het moet discipelen zijn, foutje te laat opgemerkt.

Leuk verhaal. Jammer dat ze zei dat half Nederland in 2047 onder water zal staan. Marije is dus al ook beïnvloed door de klimaatactivisten met hun doemscenario’s.

Ja Marian, de klimaat activisten zijn de eerste dicipelen van de nieuwe religie “het klimaat geloof” met alle uitspattingen van religies zoals we ze kennen uit de geschiedenis. Ik wordt er niet vrolijk van !

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.