Nieuwe corona-maatregelen Andalusië: horeca, winkels en avondklok

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië: horeca, winkels en avondklok
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië: horeca, winkels en avondklok

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid in Andalusië heeft op vrijdag 8 januari nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt. Daaronder bevinden zich de nieuwe avondklok tijd om 22.00, de horeca die om 18 uur dicht moet, winkels die om 20 moeten sluiten en de regionale lockdown die hersteld is terwijl het reizen tussen provincies is toegestaan.

Net zoals praktisch alle andere autonome regio’s in Spanje heeft ook Andalusië de corona-maatregelen weer aangescherpt na de feestdagen. 

De huidige maatregelen gelden tot 9 januari en de nieuwe coronaregels zullen op zondag 11 januari 00.00 uur ingaan en gelden tot tenminste 25 januari.

Horeca

De horeca moet weer om 18 uur sluiten in heel Andalusië. Uitzondering daarop zijn de cafetaria’s die tot 20 uur open mogen zijn maar geen alcohol mogen schenken.

Winkels

De winkels mogen open blijven tot 20.00 uur.

Lockdowns

De autonome regio Andalusië zal vanaf 11 januari weer te maken krijgen met een regionale lockdown wat betekent dat niemand de regio in of uit mag reizen.

Er is geen sprake van lokale lockdowns (behalve 8 gemeenten in Campo de Gibraltar en de gemeente Añora in de provincie Córdoba) of van provinciale lockdown dus het reizen binnen de autonome regio en tussen provincies is toegestaan voor de inwoners van Andalusië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.