menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië: horeca, winkels en avondklok

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië: horeca, winkels en avondklok
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië: horeca, winkels en avondklok

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid in Andalusië heeft op vrijdag 8 januari nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt. Daaronder bevinden zich de nieuwe avondklok tijd om 22.00, de horeca die om 18 uur dicht moet, winkels die om 20 moeten sluiten en de regionale lockdown die hersteld is terwijl het reizen tussen provincies is toegestaan.

Net zoals praktisch alle andere autonome regio’s in Spanje heeft ook Andalusië de corona-maatregelen weer aangescherpt na de feestdagen. 

De huidige maatregelen gelden tot 9 januari en de nieuwe coronaregels zullen op zondag 11 januari 00.00 uur ingaan en gelden tot tenminste 25 januari.

Horeca

De horeca moet weer om 18 uur sluiten in heel Andalusië. Uitzondering daarop zijn de cafetaria’s die tot 20 uur open mogen zijn maar geen alcohol mogen schenken.

Winkels

De winkels mogen open blijven tot 20.00 uur.

Lockdowns

De autonome regio Andalusië zal vanaf 11 januari weer te maken krijgen met een regionale lockdown wat betekent dat niemand de regio in of uit mag reizen.

Er is geen sprake van lokale lockdowns (behalve 8 gemeenten in Campo de Gibraltar en de gemeente Añora in de provincie Córdoba) of van provinciale lockdown dus het reizen binnen de autonome regio en tussen provincies is toegestaan voor de inwoners van Andalusië.