Website van verkeersdienst DGT om de staat van de wegen te bekijken in Spanje

Website van verkeersdienst DGT om de staat van de wegen te bekijken in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het sneeuwt en het sneeuwt op veel plaatsen behoorlijk in Spanje. Zo erg zelfs dat er gesproken wordt van een historische sneeuwval en de ergste sinds jaren. Het centrum van Madrid en de stad Toledo bijvoorbeeld hebben al tientallen jaren niet zoveel sneeuw gezien. En dat heeft ook gevolgen voor de wegen.

Het beste advies is altijd om met sneeuw niet de weg op te gaan en natuurlijk altijd goed voorbereid te zijn als je dat dan toch doet omdat je naar je werk moet of omdat het op de weg rijden je werk is, zoals vrachtverkeer, taxi’s etc. Maar hoe weet je nu op welke wegen er in Spanje problemen zijn?

Op het moment van schrijven heeft de Spaanse verkeersdienst DGT melding gedaan van meer dan 300 wegen waar problemen zijn vanwege de sneeuw. En dan hebben we het alleen over de landelijk gecoördineerde wegen en niet de kleinere regionale en lokale wegen. Er zijn volgens de Dirección General de Tráfico ook meer dan 40 wegen afgesloten vanwege de sneeuw.

Als je wilt weten welke wegen zijn afgesloten of waar problemen zijn met de sneeuw dan kun je dat in real-time dus live bijgewerkt zien op DEZE WEBSITE van de DGT. De website met de kaart van Spanje en alle verkeersmeldingen en waarschuwingen is in het Spaans en ook in het Engels te bekijken.

Overigens is er op deze kaart veel informatie te zien, niet alleen welke wegen zijn afgesloten of problemen hebben met de sneeuw maar ook wegwerkzaamheden en waar de vaste flitspalen te vinden zijn. 

Wat betreft de circulatie op de Spaanse wegen heeft de kaart van Spanje de volgende kleuren: zwart (onderbroken verkeer); rood (moeilijk); geel (onregelmatig); groen (voorwaardelijk). 

Verder raadt de DGT de weggebruikers aan om op de volgende dagen en tijdstippen niet op de weg te rijden omdat dit de drukste en gevaarlijkste momenten zijn op de Spaanse wegen:

  • Vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur
  • Zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur
  • ZOndag tussen 18.00 en 22.00 uur

KLIK HIER om naar de website van de DGT te gaan met daarop de kaart van Spanje en de actuele verkeerssituatie.

Beeld: Screenshot DGT
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.