Search
menu
Search

Italiaanse maffioso opgepakt in Madrid na herkenning op beelden Google Streetview

Italiaanse maffioso opgepakt in Madrid na herkenning op beelden Google Streetview
Beeld: Google Streetview / Screenshot

Italiaanse maffioso opgepakt in Madrid na herkenning op beelden Google Streetview

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de buurt van Madrid werd 3 weken geleden de Italiaanse maffioso Gioacchino Gammino gearresteerd die al twintig jaar op de vlucht was voor het gerecht. In Italië kreeg de man in de jaren ’90 levenslang voor een moord die hij in 1989 pleegde. Sindsdien was er van hem geen spoor. Dankzij beelden van Google Streetview werd de man uiteindelijk ingerekend. Dat nieuws schopte het nu ook tot in het buitenland. 

Volgens informatie van het parket voert de politie sinds 2017 heel actief onderzoek naar de voortvluchtige Gioacchino Gammino. De man was een ex-lid van de Italiaanse maffia Stidda, en verdween 20 jaar geleden van de radar om zijn gevangenisstraf te ontwijken.

De gegevens van het Spaanse onderzoek leidden in samenwerking met de Italiaanse Antimafia brigade tot het opsporen van Gammino. In 1998 werd die al eens gearresteerd in Barcelona, maar hij slaagde er in zijn cel in Rome te ontvluchten. Op Google Streetview merkten de speurders een man op voor een restaurant in de Madrileense sattelietstad Galapar, met een opmerkelijk litteken op de kin, dat herkend werd als Gammino’s meest bijzondere gezichtskenmerk.

Gammino stond op Streetview in kokstenue voor de winkel El Huerto de Manu. De speurders ontdekten dat het spoor verder voerde naar een nabijgelegen Italiaans restaurant ‘La Cocina de Manu’ (de keuken van Manu). Op de kaart stond onder meer een ‘Siciliaans menu’, en via Facebook ontdekten de speurders dat aan de muur een poster prijkte van de bekende maffiafilm ‘The Godfather’.

Gammino gebruikte al jaren de identiteit van een Italiaanse vriend die zelf in Italië verblijft. Na jaren van succesvol verborgen leven, viel het vonnis nu door de beelden van Google Streetview.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?