Italiaanse maffioso opgepakt in Madrid na herkenning op beelden Google Streetview

Italiaanse maffioso opgepakt in Madrid na herkenning op beelden Google Streetview
Beeld: Google Streetview / Screenshot

Italiaanse maffioso opgepakt in Madrid na herkenning op beelden Google Streetview

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In de buurt van Madrid werd 3 weken geleden de Italiaanse maffioso Gioacchino Gammino gearresteerd die al twintig jaar op de vlucht was voor het gerecht. In Italië kreeg de man in de jaren ’90 levenslang voor een moord die hij in 1989 pleegde. Sindsdien was er van hem geen spoor. Dankzij beelden van Google Streetview werd de man uiteindelijk ingerekend. Dat nieuws schopte het nu ook tot in het buitenland. 

Volgens informatie van het parket voert de politie sinds 2017 heel actief onderzoek naar de voortvluchtige Gioacchino Gammino. De man was een ex-lid van de Italiaanse maffia Stidda, en verdween 20 jaar geleden van de radar om zijn gevangenisstraf te ontwijken.

De gegevens van het Spaanse onderzoek leidden in samenwerking met de Italiaanse Antimafia brigade tot het opsporen van Gammino. In 1998 werd die al eens gearresteerd in Barcelona, maar hij slaagde er in zijn cel in Rome te ontvluchten. Op Google Streetview merkten de speurders een man op voor een restaurant in de Madrileense sattelietstad Galapar, met een opmerkelijk litteken op de kin, dat herkend werd als Gammino’s meest bijzondere gezichtskenmerk.

Gammino stond op Streetview in kokstenue voor de winkel El Huerto de Manu. De speurders ontdekten dat het spoor verder voerde naar een nabijgelegen Italiaans restaurant ‘La Cocina de Manu’ (de keuken van Manu). Op de kaart stond onder meer een ‘Siciliaans menu’, en via Facebook ontdekten de speurders dat aan de muur een poster prijkte van de bekende maffiafilm ‘The Godfather’.

Gammino gebruikte al jaren de identiteit van een Italiaanse vriend die zelf in Italië verblijft. Na jaren van succesvol verborgen leven, viel het vonnis nu door de beelden van Google Streetview.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.