Nederlands echtpaar aangehouden voor het kweken van 1.316 wietplanten in twee containers in Alicante

Nederlands echtpaar aangehouden voor het kweken van 1.316 wietplanten in twee containers in Alicante
Beeld: Guardia Civil / Prensa

Nederlands echtpaar aangehouden voor het kweken van 1.316 wietplanten in twee containers in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De politie heeft in de provincie Alicante in de gemeente Aspe een Nederlands echtpaar aangehouden voor het telen van 1.316 wietplanten in twee trailers. Naast de illegale wietteelt worden de 62-jarige man en 50-jarige vrouw ook verdacht van elektriciteitsfraude wat oploopt tot 20.000 euro, zoals deze krant schrijft.

De Guardia Civil heeft in het kader van de Miller-operatie, wat een nationale politieactie is tegen de handel en teelt van marihuana, in Aspe (Alicante) een installatie ontmanteld waar een intensieve vorm van teelt werd uitgevoerd. In twee verborgen trailers met koelcontainers op een grote bouwplaats troffen agenten 1.316 wietplanten en materiaal om deze te telen aan.

De politie hield ook de twee verdachten aan, een 62-jarige Nederlandse man en een 50-jarige Nederlandse vrouw die naast illegale wietteelt en handel in verdovende middelen ook verdacht worden van elektriciteitsfraude ter waarde van minstens 20.000 euro. Het Nederlandse getrouwde stel werd voor de rechter gebracht maar later weer voorlopig vrijgelaten in afwachting van een rechtzaak.

De zaak kwam aan het licht toen de Guardia Civil in Aspe onregelmatigheden aantroffen in de elektrische installatie van een perceel in de stad. Op dat perceel stonden zware voertuigen geparkeerd waaronder de trailers gevuld met wietplanten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.