skip to Main Content
Twee doden door explosie in biodieselfabriek in Valencia
Foto: El Mundo

Twee doden door explosie in biodieselfabriek in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: El Mundo/EFE

Foto: El Mundo/EFE

VALENCIA – Afgelopen weekend zijn bij een zware explosie in een biodieselfabriek in de plaats Algemesí in de deelstaat Valencia, twee medewerkers om het leven gekomen en een medewerker voor 80% verbrand geraakt. De explosie vond door nog onbekende oorzaak plaats op zaterdagochtend bij het bedrijf Biocom Energía.

Bij de explosie overleden twee medewerkers en raakte een andere arbeider zwaargewond. Deze derde persoon werd met brandwonden op 80% van zijn lichaam opgenomen in het ziekenhuis. De medewerkers voerden op het moment van de explosie onderhoudswerkzaamheden uit.

Na de grote explosie brak er een brand uit en was de brandweer uren bezig om deze onder controle te krijgen. Wat er precies gebeurd is wat de explosie heeft veroorzaakt is nu nog onduidelijk maar de politie is inmiddels een onderzoek begonnen. Voorlopig denkt men dat een vonk van laswerkzaamheden de explosie kan hebben veroorzaakt maar dat is nog niet bevestigd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken