skip to Main Content
Spaanse president Rajoy heeft over de telefoon met Trump gesproken

Spaanse president Rajoy heeft over de telefoon met Trump gesproken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De premier van Spanje, Mariano Rajoy (PP), heeft deze dinsdagavond maar liefst 15 minuten met de nieuwe en nu al zeer problematische Amerikaanse president Donald Trump gesproken. Een echt lang gesprek zal het wel niet geweest zijn aangezien Rajoy geen Engels spreekt en Trump zeker geen Spaans 😉 waarbij dus de tolken ook nog tijd nodig hebben gehad om het een en ander te vertalen. Maar Rajoy heeft wel tijd gehad om zich aan te bieden als tussenpersoon voor Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

Het is niet de eerste keer dat Rajoy met Trump praat want dat deden beide heren ook al op 12 december vorig jaar toen ze maar liefst 20 minuten met elkaar gesproken hebben. Zoals het er nu naar uitziet heeft de Spaanse premier een goede relatie met de Amerikaanse collega die waarschijnlijk ook geen moeite heeft om met “Spanje” te praten aangezien niemand van de regering ook maar een slecht woord heeft gezegd over Trump.

Andere politieke partijen in Spanje deden dat wel, net zoals veel andere wereldleiders en politici. Rajoy heeft zichzelf aangeboden om te bemiddelen tussen de Verenigde Staten of Noord Amerika en Zuid Amerika of Latijns Amerika om zo mogelijke conflicten te vermijden. Waarschijnlijk zal Rajoy dan als eerste met Mexico moeten beginnen want de relatie tussen De Verenigde Staten en Mexico is op dit moment niet de beste.

Tijdens het 15 minuten durende telefoongesprek, met een Spaanssprekende Rajoy en een Engelssprekende Trump, hebben beide mannen het gehad over de relaties tussen beide landen, de veiligheid wat betreft het terrorisme en de economie. Met name Trump had blijkbaar veel interesse voor de economie in Spanje en hoe men daar omgaat met de crisis etc. Daarnaast heeft Trump aangegeven dat hij de Spanjaarden een geweldig volk vindt en zijn verblijf ooit in Barcelona als zeer aangenaam heeft bevonden.

Het is niet bekend of Trump en Rajoy verder iets hebben afgesproken over een bezoek aan Spanje of aan de Verenigde Staten of verdere gesprekken. Op dit moment houdt de Spaanse regering zich nog erg afzijdig en hebben ze nog niet echt een mening gegeven over wat Trump allemaal aan het doen is. Niet dat dit hoeft maar dat verwacht men in Spanje wel, zeker in het geval van de toelating van immigranten, iets waar Spanje ook al erg voorzichtig mee is. Daarnaast heeft Spanje in principe ook een soort van muur, in dit geval tussen Ceuta, op Afrikaans grondgebied, en Marokko waarmee men vluchtelingen wil tegenhouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ja, Trump is inderdaad nu reeds zeer problematisch, hij voert effectief uit wat hij tijdens z’n verkiezingscampagne heeft beloofd.
    Dat zijn politiek correcte linkse mensen niet gewoon. Ongezien & ongewoon.

    Problematisch, zéér problematisch!

  2. Mr. trump de zeer ijverige, doortastende, recht-voor-z’n-raap, amerikaanse president nu al problematisch Remco? Hoezo? Omdat hij niet tot de slappe hap behoort zoals wij gewend zijn in de europese politiek?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken