skip to Main Content
Kans op stakingen rond Pasen bij Spaanse Ryanair piloten vanwege “belachelijke eisen”

Kans op stakingen rond Pasen bij Spaanse Ryanair piloten vanwege “belachelijke eisen”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De kans op stakingen bij de piloten van Ryanair in diverse landen in Europa waaronder Spanje wordt steeds groter nu de Ryanair topman Michael O’Leary niet mee wil gaan in, zoals hij zelf noemt, “belachelijke eisen”. De man die Ryanair groot maakte noemt de eisen van de piloten van de low cost maatschappij hetzelfde als die van andere vliegmaatschappijen die niet als low cost bekend staan.

Volgens de piloten zijn de eisen die men op tafel heeft gelegd te vergelijken met die van EasyJet en Norwegian dus zo overdreven zijn ze volgens hen niet. O’Leary vindt echter van wel en is zeker niet van plan toe te geven aan deze eisen, ook al houdt dat in dat er stakingen komen rond de Semana Santa, Pasen dus. De Ryanair topman zegt elke tegenslag zoals stakingen in een drukke tijd aan te kunnen om zo het het kostenmodel met hoge productiviteit te verdedigen.

De low cost luchtvaartmaatschappij voert al sinds december gesprekken met diverse vakbonden van Ryanair piloten zoals die in Spanje. In december waren er voor de kerst nog stakingsdreigingen maar die werden afgeketst toen Ryanair aangaf gesprekken te willen voeren met de vakbonden die ook door de Ierse low cost maatschappij zijn geaccepteerd.

Ryanair heeft aangekondigd de brandstofrekening met 300 miljoen euro te gaan verhogen het komende jaar en de piloten een loonsverhoging te geven van 20% wat de maatschappij zo’n 100 miljoen euro zal gaan kosten.

Daarnaast heeft de Sindicato Español de Pilotos de Líneas Aéreas (Sepla) Ryanair beschuldigd van “vermoedelijke illegaliteit” wat betreft 60% van de arbeiders in Spanje. Volgens de vakbond van piloten dient het personeel volgens de Spaanse wetten te werken maar Ryanair houdt het personeel via Ierland op contract. De vakbonden sluiten elke vorm van stakingen uit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Altijd hetzelfde gezeik tijdens de vakanties. Het is ook elke vakantie raak, dan moet er weer gestaakt worden in het openbaar vervoer. Hoort er kennelijk gewoon bij.

    Ik zeg niet dat de piloten niet in hun recht staan, maar het lijkt wel een vaste afspraak in OV-land om tijdens zomer-, kerst, en paasvakantie te staken. Als ze NU vinden dat ze voor hun rechten moeten opkomen moeten ze ook NU staken, en niet wachten op de volgende vakantie.

    Ik heb dus geen enkel begrip voor deze steeds terugkerende vakantiestakingen die niets meer dan een gewoonte lijken, elke vakantie vinden ze wel weer een reden om het werk neer te leggen.

    1. Het is heel simpel. Als je die baas van Ryanair, meneer O., die gewoon een potentaat is, onder druk wil zetten, moet je helaas wel naar dit middel grijpen. Want anders is hij niet onder de indruk. Verder moet u het niet normaal vinden dat u voor 20€ kunt vliegen, want dat kan namelijk helemaal niet. Dat gaat zwaar over de ruggen van heel veel mensen . Vooral, maar niet uitsluitend over de ruggen van het personeel.

  2. Jan heeft volkomen geklijk : het is moderne slavernij.Werken tot je er bij neervalt.Hopelijk niet als gezagvoerder in een vliegtuig met paxen !!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken