skip to Main Content
Met slechts een klik je belastingaangifte doen in Spanje via de nieuwe smartphone app

Met slechts een klik je belastingaangifte doen in Spanje via de nieuwe smartphone app

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf 15 maart zal de speciale smartphone app voor zowel Android alsook iOS in de desbetreffende “stores” te vinden zijn en gedownload kunnen worden. Het gaat om een nieuwe manier van de belastingaangifte doen die de Spaanse belastingdienst Agencia Tributaria (ook wel Hacienda genoemd) aan de Spanjaarden wil aanbieden. Met deze app kun je in de toekomst alle informatie zien die de belastingdienst van jou heeft en meteen de aangifte doen.

Binnenkort kunnen zo’n 4,8 miljoen Spaanse belastingbetalers vanaf de luie bank niet alleen inkopen doen bij Amazon of eten bestellen via de smartphone maar ook de belastingaangifte versturen. Vanaf 15 maart zal de Agencia Tributaria een speciale smartphone app in de winkels van Android en iOS plaatsen waarna deze gratis gedownload kan worden.

De belastingbetalers die geen extra informatie hoeven te geven bij hun belastingaangifte kunnen door een klik op het scherm hun aangifte voor 2017 versturen. Degenen die wel meer informatie moeten overhandigen zullen naar de applicatie van Renta Web doorgestuurd worden om daar de extra gegevens in te vullen. Hacienda meent dat zo’n 4,8 miljoen Spaanse belastingbetalers met de nieuwe smartphone app simpel en snel hun aangifte kunnen doen.

Spaanse belastingbetalers moeten over het jaar 2017 tussen 4 april en 2 juli hun aangifte doen. Om gebruik te maken van de nieuwe smartphone app dient men eerst geregistreerd te staan, iets wat via dezelfde app kan gebeuren, en dient de gebruiker het versturen en ontvangen van berichten (SMS) toe te staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Nieuwe manier van belasting betalen. Is dat ook mogelijk voor residenten?

  2. Aangifte personenbelasting Modelo 100 moet worden ingediend uiterlijk 30 juni. Ik denk dat 2 juli te laat is.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken