skip to Main Content
Schapenkaas uit de handel genomen in Spanje na een geval van meningitis

Schapenkaas uit de handel genomen in Spanje na een geval van meningitis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Spaanse agentschap voor consumentenzaken, voedselveiligheid en voeding heeft diverse kazen afkomstig uit het Baskenland uit de handel laten halen in de Comunidad de Madrid, País Vasco en Catalonië nadat een man besmet raakte met de listeria monocytogenes bacterie en meningitis kregen. Het gaat om queso de oveja ofwel schapenkaas gemaakt in Baskenland door Ohian Txiki Koop.

In Madrid moest een man opgenomen worden in het ziekenhuis met meningitis nadat hij besmet was geraakt na het eten van de schapenkaas. Diverse andere mensen werden niet zo ernstig ziek maar voor de Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) was het reden genoeg om de Txuria kazen van Ohian Txiki Koop in de Comunidad de Madrid, País Vasco en Catalonië voorlopig uit de handel te halen.

De man in het ziekenhuis maakt het goed maar logischerwijze wil men meer zieken voorkomen. Het agentschap raadt alle mensen die reeds de kaas gekocht hebben en thuis hebben deze niet te eten en weg te gooien. Doet men dat wel dan kan men via de listeria monocytogenes bacterie die in de kazen zit besmet raken met alle gevolgen van dien.

Foto: RTVE.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken