skip to Main Content
Schilderij van sexy poserende apostel Jacobus uit kerk verwijdert in Ciudad Real

Schilderij van sexy poserende apostel Jacobus uit kerk verwijdert in Ciudad Real

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CIUDAD REAL – De nu 87-jarig schilder en kunstenaar Antonio Ximenez is woedend en eist dat zijn schilderij van de apostel Jacobus terug wordt opgehangen in de kleine kerk in de gemeente Membrilla in de deelstaat Castilla-La Mancha. Het schilderij in kwestie werd enkele jaren geleden in de kerk opgehangen maar werd al gedurende lange tijd afgedekt en recent verwijderd omdat Santiago blijkbaar te sexy afgebeeld staat.

De gemeente Membrilla in de provincie Ciudad Real in de deelstaat Castilla-La Mancha heeft de landelijke en internationale pers weten te halen omdat het schilderij wat in de kerk hangt te provocerend en sexy is. Op het schilderij van de apostel Jacobus (Santiago) wordt deze afgebeeld in een tuniek met een bloot bovenbeen en twee blote knieën.

De nu 87-jarige in Miami (VS) wonende schilder had het schilderij van grote afmetingen in opdracht van de kerk in zijn geboortedorp gemaakt. Na een recent bezoek bleek echter dat het schilderij uit de kerk was verdwenen. Na navraag kwam de schilder erachter dat het schilderij al geruime tijd afgedekt in de kerk had gehangen en dat het recent helemaal was verwijderd. De schilder eist nu dat of het schilderij wordt teruggehangen of dat de schilder het kunstwerk in kwestie mee naar huis neemt.

Naast de “te sexy” afgebeelde apostel zijn op het schilderij ook een wit paard, een engel en afbeeldingen van de gemeente Membrilla en de stad Santiago de Compostela te zien. De schilder is bekend om zijn vrolijke surrealistische kunstwerken waarvan dit schilderij volgens Antonio Ximenez zelf een uitstekend voorbeeld is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Tja ,mooi vind ik het niet .Maar ook moderne kunst moet zijn plek mogen hebben in kerken .In Engeland zie je dit best veel .

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken