skip to Main Content
Sneeuw langs de AP-7 snelweg en op diverse andere plaatsen in de provincie Girona

Sneeuw langs de AP-7 snelweg en op diverse andere plaatsen in de provincie Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De lage temperaturen hebben ervoor gezorgd dat er op diverse plaatsen op de AP-7 snelweg in de provincie Girona ter hoogte van Maçanet en op de C-35 weg in de gemeente Hostalric ijsvorming plaatsvond op het wegdek. Daarnaast moesten sneeuwruimers sneeuw verwijderen en ligt er langs de snelweg sneeuw. De sneeuw was voorlopig ook te merken in de delen van de provincie Girona die in het binnenland liggen maar de weersvoorspellingen zeggen dat de sneeuwgrens tot aan de kust komt te liggen.

De inwoners van de dorpen in de La Selva, Gironés en Baix Empordà delen van de provincie Girona werden wakker met sneeuw op de daken, auto’s en wegen. Het was weliswaar een dun laagje wat in de loop van de dag weer verdween maar het was een winters plaatje. Donderdagmorgen lag volgens de Catalaanse weerdienst Meteocat de sneeuwgrens rond de 200 meter maar kan deze in de loop van de dag gaan dalen naar 100 meter en zelfs op het niveau van de zee.

De meeste sneeuw was deze donderdag te merken in de comarca (regio) La Selva waar in gemeenten zoals Caldes de Malavella, Llagostera en Tordera een dun laagje sneeuw te zien was. De eerste sneeuw is ook reeds gezien nabij de stad Girona zoals in de gemeente Vilablareix.

Dichtbij de kust heeft het ook al gesneeuwd zoals in de zone Baix Empordà in de gemeenten Palafrugell of Palamós, aldus de regionale krant Diari de Girona.

De A-2 snelweg ter hoogte van Caldes de Malavella was op donderdagmorgen gesloten voor het verkeer vanwege de sneeuw waarbij op andere delen van die weg alleen gereden mocht worden met sneeuwkettingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken