Search
menu
Search

Netflix kondigt vijf nieuwe Spaanse series aan

Oeps ... foto ontbreekt!

Netflix kondigt vijf nieuwe Spaanse series aan

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Netflix heeft deze week vijf nieuwe “Made in Spain” series aangekondigd die in 2020 in meer dan 190 landen en door meer dan 140 miljoen abonnees bekeken kunnen worden. Netflix heeft een eigen productiemaatschappij in Spanje opgezet en is van plan de komende jaren veel Spaanse series en films te gaan produceren.

In dit geval gaat het echter om vijf nieuwe series die in de loop van 2020 te zien zullen zijn. Zoals we woensdag al schreven zal in 2019 het derde seizoen van “La Casa del Papel” te zien zijn op Netflix. Ook het vierde seizoen van “Las Chicas del Cable”, het nieuwe seizoen van “Elite” en de nieuwe series “Hache” en “Alta mar” zullen ergens in 2019 bij Netflix te zien zijn.

Het toeval (of niet) wil dat vier van de vijf gepresenteerde nieuwe projecten literaire aanpassingen zijn, waarbij het of om Spaanse bestsellers gaat of bekende comics.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 10 Spaanse series op Netflix[/su_note]

El vecino

De nieuwe serie “El vecino” is een aanpassing voor de televisie van een comic die gemaakt is in Málaga door Santiago García en Pepo Pérez. “De buurman” heeft in de hoofdrollen de in Spanje bekende acteurs en actrices Quim Gutiérrez, Clara Lago, Catalina Sopelana en Adrián Pino.

“El vecino” vertelt het verhaal van de jonge Javier wiens leven niet over rozen gaat, zowel economisch alsook in de liefde met vriendin Lola. Waar Javier al helemaal niet op zit te wachten zijn de superkrachten die hij heeft gekregen van een stervend buitenaards wezen. Hierdoor wordt Javier plots een superheld en beleefd hij diverse komische avonturen wat ook niet over rozen gaat.

“El desorden que dejas”

Deze serie is een aanpassing door Netflix van het prijswinnende boek van Carlos Montero. De hoofdpersoon is Raquel, een jonge literatuur lerares die een baan aanvaardt in het dorp waar haar man is opgegroeid om zo hun huwelijk te redden.

Ze ontdekt echter al snel dat een andere leraar zelfmoord pleegde en mogelijk een slachtoffer was van pesten door haar eigen studenten. Raquel zal proberen de waarheid over deze feiten te achterhalen.

“Días de Navidad”

De titel geeft eigenlijk al aan dat deze Spaanse serie waarschijnlijk rond de kerstperiode eind 2019 of in 2020 bij Netflix te zien zal zijn.

De serie laat de Kerstviering van vier zussen in hun ouderlijk huis gedurende drie verschillende tijdperken zien. Deze vertegenwoordigen op hun beurt weer drie hoofdfasen in de levens van de zussen: adolescentie, het volwassen leven en als ze oud zijn.

Hoofdrollen in deze serie zijn weggelegd voor Verónica Echegui, Anna Moliner, Nerea Barros, Elena Anaya, Victoria Abril, Verónica Forqué, Charo López en Ángela Molina.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 25 Spaanse speelfilms op Netflix[/su_note]

“Valeria”

Valeria is een schrijfster in crisis, zowel met haar romans als met haar man en de emotionele afstand die hen scheidt. Valeria neemt toevlucht bij haar drie beste vrienden: Nerea, Carmen en Lola die haar tijdens haar levensreis begeleiden.

Valeria en haar vriendinnen worden ondergedompeld in een wervelwind van emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, twijfels, gebroken harten, geheimen, werk, zorgen, vreugden en dromen over de toekomst.

Deze serie is gebaseerd op de romans van Elisabet Benavent. Het is nog niet bekend gemaakt welke actrices en acteurs in deze serie te zien zullen zijn.

“Memorias de Idhun”

In dit geval gaat het om een aanpassing van het boek van de jonge schrijfster Laura Gallego. De Netflix serie wordt opgenomen in anime stijl wat deze serie anders maakt dan de eerder omschreven series.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?