skip to Main Content
Netflix kondigt vijf nieuwe Spaanse series aan
123rf / Netflix

Netflix kondigt vijf nieuwe Spaanse series aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Netflix heeft deze week vijf nieuwe “Made in Spain” series aangekondigd die in 2020 in meer dan 190 landen en door meer dan 140 miljoen abonnees bekeken kunnen worden. Netflix heeft een eigen productiemaatschappij in Spanje opgezet en is van plan de komende jaren veel Spaanse series en films te gaan produceren.

In dit geval gaat het echter om vijf nieuwe series die in de loop van 2020 te zien zullen zijn. Zoals we woensdag al schreven zal in 2019 het derde seizoen van “La Casa del Papel” te zien zijn op Netflix. Ook het vierde seizoen van “Las Chicas del Cable”, het nieuwe seizoen van “Elite” en de nieuwe series “Hache” en “Alta mar” zullen ergens in 2019 bij Netflix te zien zijn.

Het toeval (of niet) wil dat vier van de vijf gepresenteerde nieuwe projecten literaire aanpassingen zijn, waarbij het of om Spaanse bestsellers gaat of bekende comics.

El vecino

De nieuwe serie “El vecino” is een aanpassing voor de televisie van een comic die gemaakt is in Málaga door Santiago García en Pepo Pérez. “De buurman” heeft in de hoofdrollen de in Spanje bekende acteurs en actrices Quim Gutiérrez, Clara Lago, Catalina Sopelana en Adrián Pino.

“El vecino” vertelt het verhaal van de jonge Javier wiens leven niet over rozen gaat, zowel economisch alsook in de liefde met vriendin Lola. Waar Javier al helemaal niet op zit te wachten zijn de superkrachten die hij heeft gekregen van een stervend buitenaards wezen. Hierdoor wordt Javier plots een superheld en beleefd hij diverse komische avonturen wat ook niet over rozen gaat.

“El desorden que dejas”

Deze serie is een aanpassing door Netflix van het prijswinnende boek van Carlos Montero. De hoofdpersoon is Raquel, een jonge literatuur lerares die een baan aanvaardt in het dorp waar haar man is opgegroeid om zo hun huwelijk te redden.

Ze ontdekt echter al snel dat een andere leraar zelfmoord pleegde en mogelijk een slachtoffer was van pesten door haar eigen studenten. Raquel zal proberen de waarheid over deze feiten te achterhalen.

“Días de Navidad”

De titel geeft eigenlijk al aan dat deze Spaanse serie waarschijnlijk rond de kerstperiode eind 2019 of in 2020 bij Netflix te zien zal zijn.

De serie laat de Kerstviering van vier zussen in hun ouderlijk huis gedurende drie verschillende tijdperken zien. Deze vertegenwoordigen op hun beurt weer drie hoofdfasen in de levens van de zussen: adolescentie, het volwassen leven en als ze oud zijn.

Hoofdrollen in deze serie zijn weggelegd voor Verónica Echegui, Anna Moliner, Nerea Barros, Elena Anaya, Victoria Abril, Verónica Forqué, Charo López en Ángela Molina.

“Valeria”

Valeria is een schrijfster in crisis, zowel met haar romans als met haar man en de emotionele afstand die hen scheidt. Valeria neemt toevlucht bij haar drie beste vrienden: Nerea, Carmen en Lola die haar tijdens haar levensreis begeleiden.

Valeria en haar vriendinnen worden ondergedompeld in een wervelwind van emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, twijfels, gebroken harten, geheimen, werk, zorgen, vreugden en dromen over de toekomst.

Deze serie is gebaseerd op de romans van Elisabet Benavent. Het is nog niet bekend gemaakt welke actrices en acteurs in deze serie te zien zullen zijn.

“Memorias de Idhun”

In dit geval gaat het om een aanpassing van het boek van de jonge schrijfster Laura Gallego. De Netflix serie wordt opgenomen in anime stijl wat deze serie anders maakt dan de eerder omschreven series.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ja S.W.A.T. is wel om aan te gluren in plaats van de series met oeverloos gelul, ik hou van een beetje jaren 80 karakter. En dan Star Trek Discovery en The Orville zijn 2 geweldige series. Seal Team kan er ook mee door. MacGyver en Magnum P.I. hebben ook dat jaren 80 gehalte en is gewoon leuk om naar te kijken. de serie 9-1-1 vind ik ook wel wat hebben en de nieuwe serie FBI begint nu eindelijk wat te worden en zo zijn er nog wel een aantal series die het gluren waard zijn en die je niet op Netflix vind.

   1. Je maakt een schrijffout en een gedachtefout!
    JIJ vind iets leuk. JIJ vind iets niks.
    Dat wil dus niet zeggen dat dat dan ook zo is!!
    Het is behoorlijk narcistisch en schofferend naar anderen toe.
    Bah…

    1. En jij vind dit weer, niks mis mee toch en ik zeg toch duidelijk dat ik vind. Logish toch dat ik series kijk die IK goed vind of beter vind een ieder ander zal dit ook over zichzelf zeggen. Dat heet vrijheid van mening en dat mag van jou niet dus dat maakt jou dan een soort van mini dictator. Leuk toch nu hebben we beiden een naampje 🙂

 1. Beste Fred,
  Ik neem aan legaal en betaald, toch
  (daar het anders weer zo’n nagel aan de doodskist van goede programma’s is) 😉

 2. Begrijp het succes van Netflix niet geheel ze brengen zeer matige tot slechte films uit en de meeste series zijn ook niet om aan te gluren. Ik heb via mijn zwager een Netflix account maar kijk daar zelden naar ik download liever wat series die er wel toe doen uit de states, even de ondertitels erbij downloaden en kijken maar. Zo heb ik vanmorgen de laatste aflevering van S.W.A.T. binnengehaald.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by