MENING: Nederlands-Belgische voetbalcompetitie … en Spanje-Portugal?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: NL&BE voetbalcompetitie … en Spanje-Portugal?
Beeld: 123rf

VOETBAL – In Nederland en België wordt er gesproken over één voetbalcompetitie bestaande uit 18 teams uit Nederland (10) en België (8). Volgens een onderzoek zou dat een enorme impuls geven aan de inkomsten van uitzendrechten van de huidige 80 naar 400 miljoen. Zou één voetbalcompetitie met teams uit Spanje en Portugal ook een idee zijn? Wat is jouw mening daarover.

De Nederlandse eredivisie bestaat uit 18 teams en de Belgische Jupiler Pro League uit 16 teams. Zou er één Nederlands/Belgische voetbalcompetitie komen met teams uit beide landen dan zou dat net zoals nu onderverdeeld worden in derde, tweede en eerste divisie met in de eerste divisie 18 teams uit beide landen, 10 uit Nederland en 8 uit België.

Er zijn zes teams uit de Nederlands eredivisie (te weten Ajax, PSV, AZ Alkmaar, Utrecht, Feyenoord en Vitesse) die samen met vijf teams uit de Jupiler Pro League (te weten Genk, Brugge, Gent, Anderlecht en Standard Luik) door Deloitte een onderzoek hebben laten uitvoeren over de mogelijkheden.

Spanje & Portugal

Maar stel je voor dat de Spaanse en Portugeze voetbalbonden hetzelfde zouden doen, dat wil zeggen één grote voetbalcompetitie op het Iberische Schiereiland waar de twee landen zich op bevinden. Zou dat ook een idee zijn?

In de Spaanse La Liga Santander spelen 20 teams in de Primera División waaronder uiteraard de bekende teams Real Madrid, FC Barcelona, Valencia en Atlético Madrid. In de Portugese Primeira Liga spelen 18 teams waaronder de bekende Benfica, Porto en Sporting CP. 

De kans is klein dat dit gaat gebeuren want de economische belangen zijn wellicht te groot maar stel dat men net zoals in Nederland en belgië één grote voetbalcompetitie zou opzetten. Dat zou een impuls geven waarbij niet altijd dezelfde grote teams winnen zoals in Spanje bijna elk jaar Madrid of Barcelona.

Wat is jouw mening. Zou het een goed idee zijn als Spanje en Portugal samen één grote voetbalcompetitie zouden starten en daarnaast wat vind je van het idee van een Nederlands/Belgische voetbalcompetitie?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.