47.095 positieve coronatests en 909 corona-doden in 72 uur tijd in Spanje

47.095 positieve coronatests en 909 corona-doden in 72 uur tijd in Spanje
Beeld: 123rf

47.095 positieve coronatests en 909 corona-doden in 72 uur tijd in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het afgelopen weekend zijn er in Spanje in 72 uur tijd (vrijdag, zaterdag en zondag) 47.095 nieuwe positieve coronatests gemeld. Daarmee is het totaal aantal positieve coronatests sinds aanvang van de corona-crisis gestegen naar bijna 3 miljoen. Er stierven de afgelopen 72 uur ook 909 personen met of als gevolg van Covid-19 waardoor dit aantal is gestegen naar meer dan 62.000 sinds aanvang van de corona-crisis.

Het Ministerie van Volksgezondheid maakt in het weekend geen corona-cijfers bekend terwijl diverse regionale overheden dat wel doen. Daarom worden op maandag altijd de cijfers bekend gemaakt van de voorgaande 72 uur, te weten vrijdag, zaterdag en zondag. De cijfers worden namelijk altijd met een dag vertraging bekend gemaakt.

De afgelopen 72 uur, te weten vrijdag, zaterdag en zondag, zijn er 47.095 nieuwe positieve coronatests bijgekomen. Het totaal aantal positieve coronatests is daarmee gestegen naar 2.989.085 sinds aanvang van de corona-crisis, bijna 3 miljoen dus.

Corona-doden

Er zijn helaas de afgelopen 72 uur op vrijdag, zaterdag en zondag ook 909 nieuwe corona-doden bijgekomen waardoor dit aantal is gestegen naar 62.295 corona-doden sinds aanvang van de corona-crisis. De afgelopen zeven dagen zijn er in Spanje 1.580 personen met of als gevolg van Covid-19 gestorven in Spanje.

Covid-patiënten

Het aantal ziekenhuisopnames is gedaald naar een totaal van 27.739 Covid-patiënten waarvan er 4.732 op de intensive care liggen, een stijging ten opzichte van vorige week vrijdag. Wat betreft de intensive care is de situatie op dit moment het meest kritisch in de Valencia regio waar 58% van de ic-patiënten Covid-patiënten zijn, om precies te zijn 746 patiënten.

In de autonome regio Catalonië is de situatie ook kritisch met een Covid percentage van 46,97% en 744 Covid-patiënten in de intensive care. In de Madrid regio liggen 739 Covid-patiënten in de intensive care wat 52,23% van de capaciteit is terwijl dat 719 Covid-patiënten in Andalusië zijn wat 37,23% van het totaal is.

Corona-vaccinatie

Verder heeft het Ministerie van Volksgezondheid ook bekend gemaakt dat van de 2.218.755 beschikbare corona-vaccins er inmiddels 2.105.033 gebruikt zijn waarbij 786.407 personen inmiddels een tweede dosis hebben gekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.