Tenerife, La Palma en Gran Canaria worden met een watervliegtuig met elkaar verbonden

Tenerife, La Palma en Gran Canaria worden met een watervliegtuig met elkaar verbonden
Beeld: @controladores / twitter

Tenerife, La Palma en Gran Canaria worden met een watervliegtuig met elkaar verbonden

SANTA CRUZ – De twee grootste Canarische Eilanden Tenerife en Gran Canaria worden binnenkort met een watervliegtuig-service verbonden waarbij er ook een verbinding komt tussen Tenerife en La Palma. De testvluchten tussen Tenerife en La Palma zijn inmiddels gestart door het luchtvaartbedrijf Surcar Airlines. Bekijk onderaan dit artikel enkele foto’s en video’s van de eerste vluchten.

De bedoeling is dat deze herfst (2022) de eerste vluchten met passagiers uitgevoerd gaan worden met een DHC-6 Twin Otter toestel waarin plaats is voor slechts 16 passagiers. Surcar Airlines hoopt jaarlijks circa 15.000 passagiers te vervoeren met hun ‘hidroavion’ ofwel watervliegtuig. 

Het traject tussen Tenerife en Gran Canaria zal een vliegduur hebben van 30 minuten. Er moeten echter meer verbindingen komen zoals Tenerife met La Palma en eventueel andere eilanden. 

Vanaf Tenerife vertrekt het watervliegtuig in de haven van Santa Cruz de Tenerife om te vliegen naar de haven van Santa Cruz op La Palma. De prijs van een vlucht met het watervliegtuig zal duurder zijn dan een normaal vliegticket omdat er maar weinig passagiers zijn waarbij geschreven wordt over circa 100 euro per traject. Ongetwijfeld zullen er veel reizigers zijn die met die prijs geen probleem hebben als ze daarmee de drukke vliegvelden achter zich kunnen laten en veel sneller van het ene eiland naar het andere kunnen reizen.

Het is niet de eerste keer dat er een vliegverbinding is met watervliegtuigen. Dat bestond ook al in de jaren vijftig van de vorige eeuw toen de haven van Southampton in het Verenigd Koninkrijk verbonden was met die van Tenerife.

Er wordt ook al enkele jaren geschreven over een vliegverbinding met watervliegtuigen bij de Balearen eilanden maar daar hebben wij de laatste tijd niets meer over gelezen. De laatste keer dat daar nieuws over was, was in december 2020, zoals we HIER schreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.