Search
menu
Search

Tenerife, La Palma en Gran Canaria worden met een watervliegtuig met elkaar verbonden

Tenerife, La Palma en Gran Canaria worden met een watervliegtuig met elkaar verbonden
Beeld: @controladores / twitter

Tenerife, La Palma en Gran Canaria worden met een watervliegtuig met elkaar verbonden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De twee grootste Canarische Eilanden Tenerife en Gran Canaria worden binnenkort met een watervliegtuig-service verbonden waarbij er ook een verbinding komt tussen Tenerife en La Palma. De testvluchten tussen Tenerife en La Palma zijn inmiddels gestart door het luchtvaartbedrijf Surcar Airlines. Bekijk onderaan dit artikel enkele foto’s en video’s van de eerste vluchten.

De bedoeling is dat deze herfst (2022) de eerste vluchten met passagiers uitgevoerd gaan worden met een DHC-6 Twin Otter toestel waarin plaats is voor slechts 16 passagiers. Surcar Airlines hoopt jaarlijks circa 15.000 passagiers te vervoeren met hun ‘hidroavion’ ofwel watervliegtuig. 

Het traject tussen Tenerife en Gran Canaria zal een vliegduur hebben van 30 minuten. Er moeten echter meer verbindingen komen zoals Tenerife met La Palma en eventueel andere eilanden. 

Vanaf Tenerife vertrekt het watervliegtuig in de haven van Santa Cruz de Tenerife om te vliegen naar de haven van Santa Cruz op La Palma. De prijs van een vlucht met het watervliegtuig zal duurder zijn dan een normaal vliegticket omdat er maar weinig passagiers zijn waarbij geschreven wordt over circa 100 euro per traject. Ongetwijfeld zullen er veel reizigers zijn die met die prijs geen probleem hebben als ze daarmee de drukke vliegvelden achter zich kunnen laten en veel sneller van het ene eiland naar het andere kunnen reizen.

Het is niet de eerste keer dat er een vliegverbinding is met watervliegtuigen. Dat bestond ook al in de jaren vijftig van de vorige eeuw toen de haven van Southampton in het Verenigd Koninkrijk verbonden was met die van Tenerife.

Er wordt ook al enkele jaren geschreven over een vliegverbinding met watervliegtuigen bij de Balearen eilanden maar daar hebben wij de laatste tijd niets meer over gelezen. De laatste keer dat daar nieuws over was, was in december 2020, zoals we HIER schreven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?