Search
menu
Search

Tenerife krijgt er een nieuwe stad bij: El Mojón

Tenerife krijgt er een nieuwe stad bij: El Mojón
Beeld: el mojón / web

Tenerife krijgt er een nieuwe stad bij: El Mojón

Tenerife staat op het punt een nieuwe stad te verwelkomen in het zuiden van het eiland. Het voltallige gemeentebestuur van Arona heeft toestemming gegeven voor de oprichting van ‘El Mojón’. De nieuwe nederzetting die boven Los Cristianos zal worden gebouwd komt op een enorm terrein van bijna een miljoen vierkante meter. Hier was voorheen een project gepland dat echter jaren vertraging opliep. 

Het terrein zal naar verwachting plaats bieden aan ongeveer 9.000 ‘bedden’, verdeeld over residentiële en toeristische accommodaties. Volgens de krant El Día de Tenerife zijn er concreet plannen voor 6.636 residentiële en 1.998 toeristische accommodaties. De bewuste zone is het grootste stuk braakliggend terrein dat momenteel op de Canarische Eilanden te vinden is. Het initiatief van het gemeentebestuur van Arona geeft een definitieve impuls aan een plan dat al tientallen jaren is stilgelegd.

Gedurende decennia zagen bewoners en investeerders hun ambities voor onroerendgoed- en stedelijke uitbreiding gefrustreerd door tal van problemen met betrekking tot de grootte van het terrein en de politieke meningsverschillen tussen de betrokken partijen. Nu biedt El Mojón echter uitzicht op meer dan 4.000 directe banen en meer dan een miljard euro aan publieke en private investeringen. De exacte timing staat nog niet vast, maar met de goedkeuring van het gemeentebestuur kan de Dienst Stedelijke Ontwikkeling nu beginnen met het verlenen van bouwvergunningen voor de enorme uitbreiding.

De toekomst van El Mojón

El Mojón heeft het potentieel om een welvarende en duurzame nieuwe stad te worden. De stad zal echter voor een aantal uitdagingen staan, zoals efficiënt waterbeheer en sociale integratie. Als deze uitdagingen echter met succes worden aangepakt, kan El Mojón een waardevolle aanwinst worden voor Tenerife en de Canarische Eilanden.

De planning voor El Mojón is nog in volle gang, maar er zijn al enkele details bekend. De stad zal worden gebouwd op een stuk land van ongeveer een miljoen vierkante meter waar ongeveer negenhonderd woningen en toeristenaccommodaties komen. Er zullen ook verschillende voorzieningen komen, zoals scholen, winkels en een medisch centrum.

De komst van El Mojón zal een aanzienlijke impact hebben op de regio. De stad zal naar verwachting zo’n 4000 banen opleveren, en de economie van het gebied zal erdoor worden gestimuleerd. El Mojón zal ook een nieuwe bestemming worden voor toeristen, en het zal de druk op de andere toeristische gebieden op Tenerife verlichten.

tenbel
De opkomst en ondergang van het verlaten Belgische paradijs Ten-Bel op Tenerife
Het Belgische Ten-Bel op Tenerife is het trieste voorbeeld van een ooit zo populair vakantieoord dat volledig is verworden tot een spookstad met hoogtijdagen die ver weg lijken als je de vervallen gebouwen en voorzieningen ziet. Dit is de opkomst en ondergang van Ten-Bel.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud