skip to Main Content

Nonnen in klooster Zaragoza verliezen 1,5 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – (Redactie) De politie is een onderzoek gestart naar de mysterieuze verdwijning van 1,5 miljoen euro uit een klooster in Zaragoza. De nonnen in het Santa Lucía klooster zeggen dat ze beroofd zijn van de 1,5 miljoen euro in biljetten van 500 die ze in een kledingkast hielden verborgen.

De pakjes 500 euro biljetten waren verpakt in plastic zakken en verborgen in een kledingkast in het klooster. Op 28 februari echter werd er gemerkt dat het geld ontbrak waarna er melding werd gedaan bij de politie. Volgens de regionale krant El Periodico de Aragón is de politie een onderzoek gestart naar de verdwijning van het geld waarbij men eerst probeert te achterhalen waar dit enorme bedrag vandaan kwam.

Volgens de nonnen is een van de entreedeuren van het klooster geforceerd en zijn er bewijzen van inbraak. Hoeveel mensen er bij de diefstal betrokken waren en wie dat waren is echter niet bekend. Ook sluit de politie voorlopig nog niet uit dat de nonnen of een van hen iets met deze diefstal te maken hebben.

De nonnen van het Santa Lucía klooster houden zich voornamelijk bezig met het restoreren van oude boeken en perkamenten. Daarnaast woont de in Spanje bekende non Isabel Guerra in het klooster. Zij maakt schilderijen waar veel vraag naar schijnt te zijn en die voor grote bedragen verkocht worden.

Toch blijft de vraag, hoe komen deze nonnen aan 1,5 miljoen euro en wat waren zij van plan daarmee te doen??

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend