skip to Main Content

Prehistorisch bewijs van paddo-gebruik ontdekt in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CUENCA – (Else Beekman) In een grot vlakbij Villar del Humo (Cuenca) vonden archeologen op rotstekeningen de oudste bewijzen van het gebruik van hallucinerende paddenstoelen in Europa. Dit meldt het tijdschrift The New Scientist die zich baseert op een publicatie in Economic Botany. Wetenschappers ontdekten de rotstekeningen waarop een stier en een rij met dertien paddenstoelen zijn te zien. Na onderzoek concludeerden de onderzoekers dat het moet gaan om Psilocybe hispanica, ofwel paddo’s.

Op de 6.000 jaar oude tekeningen hebben de paddenstoelen hetzelfde ‘kapje’ als de paddo en ontbreekt eveneens de ring rond het steeltje van de paddenstoel. Men neemt aan dat de paddenstoelen door de toenmalige bevolking tijdens religieuze bijeenkomsten werden gebruikt.

Ouder

Buiten Europa werden nog oudere bewijzen van paddo’s aangetroffen in Algerije. De betreffende prehistorische tekeningen van die paddo’s zouden zo’n 7.000 tot 8.000 jaar oud zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend