skip to Main Content
Aardbeving van 3,2 op de schaal van Richter in Murcia en enkele kleine bevingen in Málaga
foto ter illustratie

Aardbeving van 3,2 op de schaal van Richter in Murcia en enkele kleine bevingen in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

foto ter illustratie

foto ter illustratie

MURCIA – In de nacht van maandag op dinsdag om 5.05 uur ’s-Morgens heeft de regio Murcia te maken gehad met een aardbeving van 3,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag nabij de plaats Totana en de beving werd op veel plaatsen in de provincie gevoeld. Er zijn echter geen meldingen binnengekomen van schade of verwondingen. Ook de provincie Málaga heeft te maken gehad met enkele kleine bevingen.

Deze nieuwe aardbeving is een van de vele bevingen die in en rondom Spanje plaatsvinden. De laatste weken vonden er tussen Marokko en Andalusië in het zuiden van Spanje honderden bevingen plaats waarvan de grootste een kracht had van 6,5 op de schaal van Richter. Deze bevingen vonden allemaal plaats onder het zeeoppervlak waardoor men ook spreekt van zeebevingen.

De beving van afgelopen nacht vond echter plaats onder het aardoppervlak nabij de plaats Totana, niet ver van de stad Lorca. Deze stad werd op 11 mei 2011 opgeschrikt door een aardbeving van 5,1 op de schaal van Richter en richtte toen niet alleen veel materiele schade aan maar er overleden ook 9 personen. Daarom worden inwoners van de regio Murcia altijd nerveus als de bodem even trilt en vreest men altijd voor een grote beving zoals in 2011.

Málaga

De aardbeving in Murcia was echter niet de enige beving deze dinsdag. Ook nabij Málaga vonden er diverse bevingen plaats zoals die van 2,2 op de schaal van Richter in de plaats Casabermeja of die van 2,4 en 2,6 op de schaal van Richter nabij de plaats Archidona. Op deze kaart is te zien waar de laatste aardbevingen in Spanje hebben plaatsgevonden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken