skip to Main Content
Doe mee en geef aan wat jouw favoriete supermarkt is in Spanje

Doe mee en geef aan wat jouw favoriete supermarkt is in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje kent veel verschillende supermarkten en iedereen heeft weleens gehoord van Mercadona, Aldi, Lidl, Alcampo, Carrefour, Día en Eroski. Maar wat is jouw favoriete supermarkt in Spanje? Waar koop jij graag je dagelijkse/wekelijkse boodschappen als je er woont of op vakantie bent? Kies uit de onderstaande lijst en geef aan wat jouw favoriete supermarkt is.

Er zijn genoeg supermarktketens te bedenken om in de deze lijst te zetten maar wij hebben de 15 populairste en meest bekende in de lijst gezet. Nou ja, eigenlijk zijn het er 14 en eentje wat een verzameling is van Nederlandse supermarkten of winkels in Spanje. Wordt het de Mercadona, de Carrefour of Dani en Plusfresc. Laat van je horen en geef jouw mening.

We hebben overigens nog meer rankingslijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 31 reacties
 1. 1) Mercadona, absoluut de beste
  2) Aldi, voor sommige producten, en wegens dichtbij
  3) Lidl
  Andere komen ver achterop qua kwaliteit/prijs.

 2. Vanwege het enorme assortiment op 1. Mercadona en omdat het dichtbij is op 2. Mas y Mas en vanwege diverse NL producten op 3. de ‘Hollandse winkel’ (eerst AH, nu Jumbo in Pedreguer)

 3. Mercadona natuurlijk. De rest mag en kan niet eens in de schaduw staan van deze fantastische supermarkt. En weg met die vreselijke Duitse supermarkten!

 4. Mercadona : voor de kwalitatief uitstekende en sterk geprijsde Hacendado producten (huismerk)
  Mercadona : voor de fantastische cosmetica van Delipus, waarvan we er telkens een karrenvoer mee naar België slepen
  Mercadona : voor de verse vis… en de prijs ervan !
  Zo kunnen we nog even doorgaan… kortom : Mercadona boven… hadden we er maar zo eentje in B !

 5. 1. Mercadona
  2. Lidl
  3. Mas y Mas ( ook vanwege de Nederlandse en Engelstalige dag & weekbladen ) !

  Vraagje: ” waarom staat Mas y Mas niet in het SpanjeVandaag rijtje “?

 6. 1. Supersol: hier aan de haven met internationale producten die nergens anders te vinden zijn, bovendien sympathieke medewerkers/medewerksters
  2. Mercadona: beperkte keuze maar op wandelafstand
  3. Carrefour omdat sommige dingen (vooral redelijk goede wijndozen 🙂 alleen daar aangeboden worden. Niet aangenaam maar wel efficiënt winkelen.
  4. Amazon begint nu ook een ‘supermercado’, hopelijk is daar alles te vinden wat ik in Carrefour koop, kan ik gelijk Carrefour schrappen.

 7. Ook het eiland Tenerife heeft zijn supermarkten, even Spaans als in Spanje, en de prijzen zijn te kiezen: voor onze wijn gaan we naar hyperdino, Europese kruiden en specialiteiten is Hermusa onze winkel maar we hebben wel affectie voor de originele Mercadona met de typische Spaanse producten op de eerste plaats.
  Wat ons steeds opvalt is de absolute vriendelijkheid van het personeel en van zohaast je maar even laat blijken dat je het Spaanse taaltje spreekt of begrijpt dan krijg je een brede glimlach, bij ons in het noorden onbekend….
  Ook Lidl, met zijn slogan “si es fresco, es Lidl” doet zijn best met de originele plaatselijke producten, de groenten en fruit zijn er kraakvers…
  Probeer zoveel mogelijk de plaatselijke producten te kopen, zoveel verser en meestal nog goedkoper.

 8. De vernieuwde ALDI. Fantastische biologische produkten,soms de Lidl voor de pindakaas in de Amerikaanse week en brood.

 9. voor ons de Aldi wegens vlakbij en lage prijzen.Daaarnaast Lidl wegens de grote keuze aan broodjes ed.Daarna Consum wegens de slagerij en de visafdeling.

 10. Ik ga voor brood naar Mercadona en naar Lidl voor de wijn en naar Aldi omdat die niet zo ver is. En regelmatig zie ik mensen die ik in Mercadona en lidl zie, kom ik op dezelfde uur tegen in een van de supermarkten waar ik ook later ben. Dus conclusie vele mensen hebben geen vaste supermarkt maar kijken naar de prijzen en producten, en schoppen overal.

 11. Voor ons Lidl en Mercadona, daar kun je alles vinden en vers.
  Met inderdaad brood bij Lidl en vis bijMercadona.

 12. Voor mij Lidl nummer 1 :
  Vooral vanwege het brood.
  Ik mis in de lijst Supersol? Wat mij betreft vlees en wijn (èn bezorging!)

 13. Op de eerste plaats komt Mercadona
  Winkel is goed overzichtelijk, zeer prettig en behulpzaam personeel.
  Op de producten staat zeer goed aangegeven wat GLUTENVRIJ is.
  Dus niet het gedoe met het lezen van kleine lettertjes met een vergrootglas om het kunnen te lezen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken