skip to Main Content
Historische inhaalrace van FC Barcelona in Champions League die met 6-1 doorgaat naar kwartfinale

Historische inhaalrace van FC Barcelona in Champions League die met 6-1 doorgaat naar kwartfinale

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Met een 0-4 achterstand stonden de spelers van FC Barcelona deze woensdag in het eigen Camp Nou stadion tegenover Paris Saint Germain en was het een bijna onmogelijke taak om op zijn minst 4 doelpunten te maken om een verlenging af te dwingen of zelfs nog moeilijker 5 doelpunten om te winnen. Maar, FC Barcelona zou Barça niet zijn als ze dat toch zouden proberen … waarbij dat ook nog eens zou lukken.

De Catalaanse topclub wist voor eigen publiek maar liefst 6 doelpunten te maken en zo de 5 goals van Parijs weg te spelen. Het was met name een spannende wedstrijd, niet vanwege het fantastische voetbal wat niet altijd je-van-het was maar wel vanwege de score en elke keer dat moment dat het wellicht toch mogelijk zou zijn. Al voor de rust was het 2-0 voor Barcelona na een doelpunt van Luis Suarez en een eigen doelpunt van de Fransen na een vreemde bal van Iniesta.

Uiteindelijk in de tweede helft had Barcelona er zin in en werd het derde doelpunt na een penalty gemaakt maar scoorde Parijs een eerste maar op papier dodelijk doelpunt. De eindscore was nu 3-5 waarmee een eventuele verlenging van de baan was en eigenlijk Parijs met nog maar 30 minuten te gaan door was naar de kwartfinale.

Maar de Catalanen lieten het er niet bij zitten en er volgden niet een doelpunt van Neymar na een vrije trap maar ook nog een penalty van Neymar waardoor het 5-5 was geworden maar nog niet genoeg om te winnen. Met nog maar 5 minuten te gaan wist Sergi Roberto uiteindelijk in de 95e minuut nog het 6e en definitieve winnende doelpunt erin te schieten waardoor de eindstand op 6-5 kwam te staan voor FC Barcelona en het aanwezige publiek uit hun dak ging.

Barcelona is nu dus na een geschiedschrijvende wedstrijd, zo’n score is nog nooit gehaald in de Champions league blijkbaar, door naar de kwartfinale waarvoor aanstaande vrijdag de loting wordt verricht. Het was niet de mooiste voetbalwedstrijd vanwege het uitblijven van mooi voetbalspel maar het was zeker wel een spannende en ongelooflijke wedstrijd in het voordeel van de Catalanen die dan ook feest vierden alsof ze de Champions League al hadden gewonnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Hallo voetbalkenners. Even wat dingen recht zetten:
  Cornelis- niks toneelspel. Een keihard gevecht dat door Barca werd gewonnen.
  Henk- wanneer gebeurt (met een t) ‘dit’ bij zoveel wedstrijden? Verliezen uit met
  0-4 en winnen thuis met 6-1 olv een buitenlandse arbiter. Een strijd tussen twee wereldclubs.
  Richard- vals spel. Haha. Jij bent of een echte kenner of een aanhanger van die club uit Madrid die Barca in de Liga heeft moeten laten passeren naar de eerste plek.

 2. Cornelis heeft gelijk. Met vals spel en een dubieuze scheidsrechter heeft Barça de volgende ronde gehaald. Ik hoop dat ze dan eruit vliegen.

 3. Inderdaad een sidderende wedstrijd met veel toneelspel en daarbij behorende twijfelachtige beslissingen van de scheids. Met twee fantastisch uitgelokte onterechte strafschoppen wist Barcelona het te halen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken