Search
menu
Search

Bewoners Valle de Lecrín en Alpujarras willen geen elektriciteitsmasten

Oeps ... foto ontbreekt!

Bewoners Valle de Lecrín en Alpujarras willen geen elektriciteitsmasten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De inwoners van de Valle de Lecrín en de Alpujarras regio’s in de provincie Granada zijn op oorlogspad met de Red Eléctrica de España (REE) ofwel elektriciteitsmaatschappijen die van plan zijn een ‘snelweg’ van elektriciteitsmasten te plaatsen. In totaal komen er honderden masten te staan in de uitlopers van het beschermde natuurpark Parque Natural de Sierra Nevada en daar is men het absoluut niet mee eens.

Als onderdeel van het Plan de Desarrollo de la Red de Transporte de Energía Eléctrica 2015-2020 is men van plan om de Valle de Lecrín (Lecrin vallei), Las Alpujarras en langs de westelijke rand van het natuurpark Sierra Nevada tussen Benahadoux (Almería) en El Fargue (Granada) een 182 kilometer lang netwerk van elektriciteitsmasten te plaatsen. Uiteindelijk moet deze ‘snelweg’ van elektriciteitstorens onderdeel vormen van een netwerk om elektriciteit van Marokko naar Frankrijk te brengen.

Maar met het platform ‘Di No a las Torres’ willen de inwoners van de Las Alpujarras en de Valle de Lecrín de aanleg van deze in hun ogen lelijke rits van elektriciteitsmasten voorkomen. Daarnaast klaagt men over de milieu-en economische gevolgen die deze constructie met zich mee zal brengen.

De bedoeling is om in totaal een transportnetwerk van 220 kilovolt (kV) te bouwen wat uitgebreid kan worden naar 400kV. Het gaat over het algemeen over torens met basissen van 250 vierkante meter en maximaal tot 60 meter hoog.

Als ondersteuning van het protest is men een actie gestart op Change.org waar al meer dan 8.000 mensen een handtekening hebben geplaatst. Op de speciale website die men in het leven heeft geroepen staan foto’s en plattegronden van hoe de aanleg zou zijn en hoe dat er dan uit zou zien.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?