skip to Main Content
Hond uit waterput gered op Ibiza
Policia Local Sant Josep / Facebook

Hond uit waterput gered op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Spanje is bezaaid met illegale (en legale) waterputten die in veel gevallen niet correct zijn afgesloten waardoor deze een gevaar zijn voor mens en dier. Uiteraard zit de dood van de tweejarige Julen in Málaga nog vers in het geheugen en ook de dood van een man in Villanueva del Trabuco die tijdens de reddingspoging van zijn hond ook overleed samen met zijn trouwe viervoeter.

Gelukkig loopt het ook wel eens goed af en kunnen reddingswerkers zoals politieagenten en brandweerlieden op tijd bij een persoon of dier zijn om deze uit de benarde situatie te redden. Dat gebeurde in februari in Sevilla met een 72-jarige vrouw en dit keer op Ibiza met een hond.

Op het Balearen eiland wisten agenten van de lokale politie samen met de brandweer in Sant Josep nabij de Playa de Compte een hond te redden. Het gaat in dit geval om Titola, zoals de hond heet. Zij was in een put terecht gekomen en kon daar niet meer zelf uit komen. Ook deze put was niet afgesloten dus er had net zo goed een persoon in kunnen vallen.

Terwijl Titola bijkomt van de schrik gaat de politie door met het zoeken naar waterputten op het eiland Ibiza. Deze worden correct afgesloten en gesignaleerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wij hadden ook zo,n put, zat een stenen trappetje ingemetseld, zodat je er naar beneden en boven kon.
    Met een huisje met een deur ervoor die altijd op slot zat en de sleutels goed opgeborgen.
    Gelukkigz zis het voor dit hondje goed afgelopen.

  2. En nou is het wachten tot er weer een kindje invalt voordat iedereen z’n eigen verantwoording eens gaat nemen daar? Fikse boetes uitdelen zal misschien helpen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken