Search
menu
Search

Spanje staat ook op Poetins lijst van ‘onvriendelijke landen’

Spanje staat ook op Poetins lijst van 'onvriendelijke landen'
Beeld: Europa Press

Spanje staat ook op Poetins lijst van ‘onvriendelijke landen’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vladimir Poetin (tegenwoordig ook wel Putler (Hitler en Putin) genoemd) heeft een lijst samen laten stellen waarop in zijn ogen ‘onvriendelijke landen’ staan. Je kunt deze lijst ook wel een zwarte lijst noemen met landen die in de ogen van Poetin vijandige acties tegen Rusland, Russische bedrijven en Russische burgers hebben ondernomen.

Het is een lange lijst van landen geworden die zich volgens Poetin vijandig hebben opgesteld tegen Rusland. Spanje staat net zoals België en Nederland op de zwarte lijst van de Poetin-oorlog, net zoals de overige 24 EU-landen en de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Montenegro, Zwitserland, Albanië, Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Noord Macedonië, Japan, Zuid-Korea, Australië, Micronesië, Nieuw-Zeeland, Singapore en (opvallend) Taiwan.

Het doel van deze zwarte lijst is om angst te creëren bij de landen die op de lijst van onvriendelijke landen staan maar ook om het Russische burgers en bedrijven toe te staan ​​om in roebels de buitenlandse valutaverplichtingen te betalen die zij aangaan met buitenlandse schuldeisers van deze landen. Deze mogelijkheid is van toepassing op betalingen van meer dan tien miljoen roebel per maand (meer dan 66.000 euro) of een vergelijkbaar bedrag in vreemde valuta.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?