Spanje staat ook op Poetins lijst van ‘onvriendelijke landen’

Spanje staat ook op Poetins lijst van 'onvriendelijke landen'
Beeld: Europa Press

Spanje staat ook op Poetins lijst van ‘onvriendelijke landen’

MADRID – Vladimir Poetin (tegenwoordig ook wel Putler (Hitler en Putin) genoemd) heeft een lijst samen laten stellen waarop in zijn ogen ‘onvriendelijke landen’ staan. Je kunt deze lijst ook wel een zwarte lijst noemen met landen die in de ogen van Poetin vijandige acties tegen Rusland, Russische bedrijven en Russische burgers hebben ondernomen.

Het is een lange lijst van landen geworden die zich volgens Poetin vijandig hebben opgesteld tegen Rusland. Spanje staat net zoals België en Nederland op de zwarte lijst van de Poetin-oorlog, net zoals de overige 24 EU-landen en de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Montenegro, Zwitserland, Albanië, Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Noord Macedonië, Japan, Zuid-Korea, Australië, Micronesië, Nieuw-Zeeland, Singapore en (opvallend) Taiwan.

Het doel van deze zwarte lijst is om angst te creëren bij de landen die op de lijst van onvriendelijke landen staan maar ook om het Russische burgers en bedrijven toe te staan ​​om in roebels de buitenlandse valutaverplichtingen te betalen die zij aangaan met buitenlandse schuldeisers van deze landen. Deze mogelijkheid is van toepassing op betalingen van meer dan tien miljoen roebel per maand (meer dan 66.000 euro) of een vergelijkbaar bedrag in vreemde valuta.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.