Search
menu
Search

Spectaculair om te bezoeken: de kersenbloesem in de Valle del Jerte

Spectaculair om te bezoeken: de kersenbloesem in de Valle del Jerte
Beeld: 123rf

Spectaculair om te bezoeken: de kersenbloesem in de Valle del Jerte

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – Het is (bijna) de tijd van het jaar, de primavera ofwel lente waardoor de Valle del Jerte door tienduizenden toeristen en dagjesmensen bezocht wordt vanwege de spectaculaire panoramische vergezichten over de valleien vol met kersenbloesem. Dit wordt ook wel de ‘Fiesta del Cerezo en Flor’ genoemd waarbij meer dan anderhalf miljoen kersenbomen vol in bloei te bekijken zijn.

De Valle del Jerte is gelegen in de provincie Cáceres in de deelstaat Extremadura en rond de start van de lente is deze vallei gedurende enkele weken wit gekleurd door de bloesem van de meer dan anderhalf miljoen kersenbomen. Het is een spektakel om te zien en het is niet voor niets dat er tienduizenden toeristen naar dit gebied komen om foto’s te maken en rond te rijden in de Valle del Jerte of om de stad Cáceres en de dorpen El Torno, Casas del Castañar en Cabrero te bezoeken.

Hieronder staat een kaart met daarop de ideale auto route (50 km lang) om de Valle del Jerte en de dorpen Valdastillas, Piornal, Barrado, Cabrero, Casas del Castañar, El Torno en Rebollar te leren kennen. Daarnaast een video waarbij de kersenbloesem of de cerezo en flor vanuit de lucht te zien is. Geniet ervan 🙂

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?