Search
menu
Search

Telecomproviders Orange en MásMóvil gaan fuseren in Spanje

Telecomproviders Orange en MásMóvil gaan fuseren in Spanje
Beeld: Canva

Telecomproviders Orange en MásMóvil gaan fuseren in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het rommelt al maanden in de telecomsector in Spanje en dan met name bij het Britse Vodafone, het Franse Orange en het Spaanse MásMóvil. Ondanks de geruchten is nu bekend gemaakt dat MásMóvil niet met Vodafone gaat fuseren maar met Orange waardoor Orange/MásMóvil plots de grootste mobiele telecomaanbieder van Spanje kan worden.

Orange en MásMóvil hebben op dinsdag aangekondigd dat er nu officieel gepraat wordt over een fusie ter waarde van 19,6 miljard euro, 8,1 miljard van Orange en 11,5 miljard van MásMóvil. De details van deze ‘joint venture’ zijn nog niet bekend maar het lijkt erop dat de Meinrad Spenger, de Oostenrijkse CEO van MásMóvil, de gefuseerde bedrijven zal gaan leiden.

De ‘joint venture’ van Orange/MásMóvil zal in Spanje meer dan 20 miljoen klanten hebben met de mobiele telefonie, 7,1 miljoen klanten met de vaste huistelefoon en/of bedrijven en 1,5 miljoen klanten voor betaaltelevisie. Vodafone valt met deze fusie compleet buiten de boot en moet op zoek naar een nieuwe partner, zoals het Roemeense Digi maar dat zal volgens kenners niet zo makkelijk worden.

Op dit moment heeft het Spaanse Movistar (Telefónica) een marktaandeel van 29,8% gevolgd door Orange met 23,6% en Vodafone met 22,3%. Grupo MásMóvil heeft een aandeel van 17,5% gevolgd door diverse kleinere telecomproviders met samen een aandeel van 6,8%. Bij deze percentages gaat het om mobiele telefonie. Bij de vaste (huis)telefonie heeft Movistar een aandeel van 43,6% gevolgd door Vodafone ONO met 21,8% en Orange met 19,9%.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?