Telecomproviders Orange en MásMóvil gaan fuseren in Spanje

Telecomproviders Orange en MásMóvil gaan fuseren in Spanje
Beeld: Canva

Telecomproviders Orange en MásMóvil gaan fuseren in Spanje

MADRID – Het rommelt al maanden in de telecomsector in Spanje en dan met name bij het Britse Vodafone, het Franse Orange en het Spaanse MásMóvil. Ondanks de geruchten is nu bekend gemaakt dat MásMóvil niet met Vodafone gaat fuseren maar met Orange waardoor Orange/MásMóvil plots de grootste mobiele telecomaanbieder van Spanje kan worden.

Orange en MásMóvil hebben op dinsdag aangekondigd dat er nu officieel gepraat wordt over een fusie ter waarde van 19,6 miljard euro, 8,1 miljard van Orange en 11,5 miljard van MásMóvil. De details van deze ‘joint venture’ zijn nog niet bekend maar het lijkt erop dat de Meinrad Spenger, de Oostenrijkse CEO van MásMóvil, de gefuseerde bedrijven zal gaan leiden.

De ‘joint venture’ van Orange/MásMóvil zal in Spanje meer dan 20 miljoen klanten hebben met de mobiele telefonie, 7,1 miljoen klanten met de vaste huistelefoon en/of bedrijven en 1,5 miljoen klanten voor betaaltelevisie. Vodafone valt met deze fusie compleet buiten de boot en moet op zoek naar een nieuwe partner, zoals het Roemeense Digi maar dat zal volgens kenners niet zo makkelijk worden.

Op dit moment heeft het Spaanse Movistar (Telefónica) een marktaandeel van 29,8% gevolgd door Orange met 23,6% en Vodafone met 22,3%. Grupo MásMóvil heeft een aandeel van 17,5% gevolgd door diverse kleinere telecomproviders met samen een aandeel van 6,8%. Bij deze percentages gaat het om mobiele telefonie. Bij de vaste (huis)telefonie heeft Movistar een aandeel van 43,6% gevolgd door Vodafone ONO met 21,8% en Orange met 19,9%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.