Search
menu
Search

Zeeland: een Spaanse gin als eerbetoon aan Nederland uit Valencia

Zeeland: een Spaanse gin als eerbetoon aan Nederland uit Valencia
Beeld: @GinZeeland / twitter

Zeeland: een Spaanse gin als eerbetoon aan Nederland uit Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Dit moet hét leukste en wellicht ook lekkerste souvenir worden voor de bezoekers van Spanje (als je het kunt vinden). We hebben het over Zeeland, de Spaanse ‘ginebra’ ofwel gin uit Valencia die niet alleen een Nederlandse naam heeft maar ook een fles in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Zeeland wordt al zeven jaar geproduceerd door Spenly Spirits uit Valencia en is een gin geïnspireerd op Nederland. Volgens het populaire geloof zou Engeland de oorsprong zijn van gin. Spenly Spirits is echter overtuigd dat de geboorte van gin plaatsvond toen een Nederlandse hoogleraar geneeskunde, bijgenaamd Sylvius, halverwege de 16e eeuw jeneverbessen in alcohol deed voor diuretische doeleinden. 

Gin Zeeland werd geboren om de rol van Nederland en de uitvinder van het drankje te verstevigen. Detail is dat tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) de Nederlandse soldaten moed in dronken met gin waarna de Britten het drankje de naam ‘Dutch Courage’ gaven.

De Spaanse Gin Zeeland is een droge gin waar de 8 plantaardige ingrediënten (bittere sinaasappel, zoete sinaasappel, citroen, kardemom, koriander, engelwortel, kaneel en oranjebloesem) de perfecte balans creëren om die harmonie te bereiken die de gin verfrissend, aromatisch en soepel maakt. Gin Zeeland heeft een alcoholgehalte van 37,5%. Er is ook een roze variant, Gin Zeeland Pink dat natuurlijke ingrediënten van rood fruit heeft zoals bramen, aardbeien, bosbessen en frambozen om de gin te kleuren.

Sinds de introductie in de belangrijkste steden van Spanje, wordt het een geconsolideerd merk met veel vraag in mediterrane steden zoals Valencia, Cullera, Benidorm, Alicante, Murcia, Cartagena, Peñiscola of Benicarló. De afgelopen maanden is Gin Zeeland ook erg populair geworden op Ibiza en op andere plaatsen.

zeeland1
Beeld: @GinZeeland / twitter
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?