skip to Main Content

Derde vice-premier betrokken in Andalusisch corruptieschandaal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Else Beekman) De voormalige president van Andalusië en huidige derde vice-premier van Spanje, Manuel Chaves, is betrokken bij een corruptieschandaal. Er zijn nieuwe bewijzen opgedoken rond dubieuze betalingen ter waarde van diverse miljoenen euros aan zijn familie vanuit diverse departementen van de Andalusische overheid.

De voormalige zakenpartner van Chaves’ zoon kreeg opdrachten toebedeeld vanuit de overheid ter waarde van 5,9 miljoen euro in 6 jaar tijd. Het betreffende communicatiebureau Mediasure kreeg van 8 verschillende Andalusische ministeries opdracht voor in totaal 19 advertentiecampagnes.

Ivan Chaves zei woensdag tegen de pers: ‘ik heb niets te verbergen omdat alle commerciële en bedrijfsrelaties helder en transparant zijn. Als ik zakendeals met alle mensen waarmee ik commerciële relaties had en hun eventuele relatie met de overheid moet rechtvaardigen, dan ben ik een dag bezig.’ Verder gaf hij geen commentaar.

Goede naam

Volgens Manuel Chaves zijn mensen bezig met een ‘bittere aanval op zijn goede naam en die van zijn familie’. Hij zei niet in te gaan op persoonlijke aanvallen en voegde toe dat de beweringen zo absurd zijn dat hij geen reden ziet zichzelf ertegen te moeten verdedigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend