skip to Main Content
Caminito del Rey gesloten vanwege te harde wind

Caminito del Rey gesloten vanwege te harde wind

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito11ÁLORA – Het twee weken geleden geopende wandelpad Caminito del Rey tussen El Chorro en Ardales is deze dinsdag vanaf 12.30 uur ’s middags gesloten vanwege windsnelheden boven de 35 kilometer per uur. Het is voor het eerst sinds de opening dat de Caminito vanwege de weersomstandigheden gesloten dient te worden.

Dinsdag stonden er weer honderden mensen klaar om over het mooie nieuwe wandelpad El Caminito del Rey te gaan wandelen. Dit keer echter stond er veel wind en de regels zeggen dat als deze meer dan 35 kilometer per uur is, het wandelpad gesloten dient te worden. Dat gebeurde dan ook deze dinsdag rond 12.30 uur.

Diegene die getroffen zijn door de tijdelijke sluiting zullen op andere dagen mee kunnen lopen, iets waar de organisatie van de Caminito al rekening mee had gehouden. In principe is de informatie rondom de opening of sluiting van de Caminito te zien op de website www.caminitodelrey.info maar helaas is daar nu geen informatie te vinden aangezien dit niet is bijgewerkt.

Ten tijde van het schrijven van dit nieuwsbericht is het niet bekend of de Caminito del Rey inmiddels weer is opengesteld voor het publiek. De wind is echter iets waar men rekening mee moet houden aangezien het vaak waait in dit natuurgebied. Dit zou dus kunnen betekenen dat een mogelijke sluiting vanwege windstoten vaker zal kunnen voorkomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken