skip to Main Content
Haai van meer dan twee meter gezien in de haven van Torrevieja (video)

Haai van meer dan twee meter gezien in de haven van Torrevieja (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Diverse jongeren konden het niet geloven toen ze bijna oog in oog stonden met een meer dan twee meter lange haai. De haai werd gezien in de haven van Torrevieja bij de dique de levante, de lange golfbreker. De jongens twijfelden geen moment en maakten meteen video opnames van de rustig zwemmende haai.

Volgens experts gaat het om een gedesoriënteerd en niet gevaarlijk exemplaar van een blauwe haai (prionace glauca), een veelvoorkomende haai in de Middellandse Zee. In dit geval is op de video te zien dat de haai rustig cirkels zwemt en zich niet aantrekt van de jongens die hem filmen om daarna weer de open zee in te zwemmen.

De meest voorkomende haai langs de Spaanse kust is de Tintorera of blauwe haai of Prionace glauca. Ondanks het feit dat deze haai veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt hij niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai. Deze haaiensoort is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en als deze zich bedreigd voelt zal hij zich beschermen door te bijten.

Maar waarom komt een haai dichtbij de kust terwijl de open zee zoveel meer eten heeft? Een van de redenen is het feit dat de haai ziek en gedesoriënteerd is maar experts zeggen ook dat haaien dichtbij de kust komen om te relaxen, hoe vreemd dat dan ook mag klinken. Haaien moeten om in leven te blijven altijd bewegen. De golven bij de kust zijn ideaal om relaxed te chillen voor een haai aangezien er beweging is en meer dan genoeg zuurstof door de beweging van de golven. Dat is ook een van de redenen dat de grote witte mensenhaai in Zuid Afrika zo dicht bij de kust komt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken