skip to Main Content
Hondenstrand Barcelona ook dit jaar weer open

Hondenstrand Barcelona ook dit jaar weer open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft besloten ook dit jaar weer het speciale hondenstrand te openen. Het playa para perros is gelegen aan het Platja Llevant en werd in de zomer van 2016 voor het eerst geopend. Gedurende de zomermaanden van 2017 hebben er 18.268 honden gebruik gemaakt van de faciliteiten, een 38% meer dan gedurende het eerste jaar.

Goed nieuws voor de hondeneigenaren in Barcelona want ook dit jaar kan men gedurende de drukke zomermaanden met de trouwe viervoeter pootje baden in de Middellandse Zee en genieten van een zandstrand in de Catalaanse hoofdstad. Het is alweer het derde jaar dat het hondenstrand geopend zal zijn en men kan wel spreken van een succes.

Het strand werd in de zomer van 2016 geopend waarbij er op een afgebakend terrein van 1.250 vierkante meter plaats was voor zo’n 100 honden per dag. Dat aantal werd verhoogd in 2017 en met een 18.268 honden die totaal gebruik hebben gemaakt van het playa para perros steeg het gemiddelde aantal honden gemiddeld per dag naar de 156 tussen begin juni en eind september.

Op het playa para perros mogen alleen honden komen die een identificatiechip hebben waarna de honden (en hun baasjes of huisgenoten) kunnen genieten van het strand, de zee, drinkwater punten, douches, afvalbakken voor de poep en informatiepanelen. Om de hygiëne te waarborgen van het hondenstrand wordt er elke dag meermaals schoongemaakt en worden uiteraard aan de eigenaren van de honden gevraagd om mee te helpen om het strand schoon te houden, iets wat eigenlijk vanzelfsprekend is.

In principe mag men het hele jaar door al met honden op het strand van Barcelona komen behalve gedurende de drukke zomermaanden wanneer de stranden voor de zonaanbidders bestemd zijn. Daarom is er nu een speciaal stuk strand zodat de honden ook in het zeewater kunnen afkoelen gedurende de warme zomermaanden.

Foto: barcelona.cat

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Nu in Denia naar het hondenstrand geweest en weer heel vlug vertrokken. Het ligt bij de havens en heeft vies zand/blubber en het zeewater aldaar, durf ik mijn voet nog niet in te steken……een aanfluiting. Natuurlijk wordt er in de winter op de “gewone” stranden gewandeld, maar dan ben je altijd in overtreding. Dit zou makkelijker zijn op de borden de seizoenen weer te geven maar ja soms zoals dit jaar was januari als de zomer…in ieder geval moet het mogelijk zijn om een fijne wandeling te maken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken