skip to Main Content
Lokale politie Valencia arrsteert drie nep-agenten die toeristen beroofden

Lokale politie Valencia arrsteert drie nep-agenten die toeristen beroofden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Agenten van de Policía Local in Valencia hebben zaterdag in de nabijheid van de Ciudad de las Ciencias drie mannen aangehouden die zich voordeden als undercover agenten. De mannen lieten aan voornamelijk buitenlandse toeristen een politiebadge zien van een preconstitutionele adelaar erop om daarna toeristen te beroven.

Het waren twee Italiaanse toeristen die een patrouille van de Policía Local erop attent maakten dat twee verdachte personen die zich voordeden als agenten hen berooft hadden oor op het moment dat de toeristen hun paspoort moesten laten zien ze er met geld en mobiele telefoons vandoor gingen door te vluchten in een nabij geparkeerde Ford Focus waar een derde persoon in zat.

De echte agenten lokaliseerden de auto van de nepagenten en op het moment dat deze gesommeerd werden te stoppen vluchten ze in de auto waarna een kleine achtervolging tot stand kwam. Uiteindelijk konden de inzittenden van de vluchtauto aangehouden worden nadat er drie patrouilles van de Policía Local hen klem konden rijden.

De chauffeur van de auto werd aangehouden omdat deze onder invloed van drugs of alcohol reed terwijl de twee personen die zich voordeden als politie ook meegenomen werden naar het politiekantoor. In de auto vonden de agenten van de Policía Local meerdere gestolen spullen dus er zijn waarschijnlijk meer toeristen beroofd.

Foto: Stock

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Als dit je overkomt in Spanje of zuid Frankrijk bel meteen het noodnummer en vraag naar een Engels sprekende agent (ze weten meteen dat je een toerist bent).
  Maak melding van de nep agenten en ze zullen er alles aan doen om je te helpen, waar je ook bent op de autoweg, stop niet en zorg dat ze je niet klem kunnen rijden. Dit gebeurt niet allen daar ook in Nederland (Limburg) zijn nepagenten aangehouden.

 2. Wij zijn een keer in Torremolinos laat in de avond overvallen op straat. Toen ik aangifte deed bij de politie waren er 2 agenten die op patrouille wilden gaan, ze bleven bij de deur even staan luisteren en vroegen: waar was dat precies? Ik gaf uitleg en zei: ..die zijn toch al lang weg ..
  De agent zei we gaan wel even kijken. Wij waren een uur in ons appartement, stond de politie aan de deur met een sterk bevende en vreselijk bange man: is deze man het ?
  Maar ze waren met 3 man. O.K.
  Om 3 uur s’nachts telefoon, we moesten meteen naar het bureau komen voor een confrontatie.
  Op de binnenplaats stonden onder zware bewapening circa 20 ongure types opgesteld in schijnwerpers. We konden de daders aanwijzen. De volgende dag nog een keer aanwijzen met een officier van justitie er bij. Omdat we binnenkort naar huis zouden gaan moesten we na een week bij justitie komen en een verklaring tekenen of we wilden dat de daders berecht zouden worden; dat schijnt wettelijk zo te zijn in Spanje, want anders kan er geen echte veroordeling volgen.
  Wij kunnen alleen maar alle lof uiten over politie en justitie. Wat ons is gebeurd kan overal, dus ook in NL plaats vinden.

 3. Angstaanjagend die nep agenten, Handtas weg waar heel je Leven in zit, geld paspoorten telefoon.Bril, Hoe zouden hun het vinden,als dat bij hun zou gebeuren.dan breekt de Hel los.
  Gewoon doorrijden, nooit stoppen, tas rond je schouder dragen, geld op je lichaam in een zak.

 4. Nog een verhaal : we zijn boven Barcelona op de Betaalautobaan net niet overvallen…net voor een parking komt een auto naast ons rijden met veel claxon en gebaren dat er iets mis was op de aanhangwagen….en begint ons klem te rijden om zo de parking op de rijden…op het laatste nippertje in de afrit rem ik zeer hard, zodat ze enkele meters voor ons komen te rijden, en vervolgens stuur ik scherp links, om zo terug de autobaan op te rijden…. ze hebben dan waarschijnlijk ingezien dat we best weerbaar waren, en zijn achter gebleven. Waarschijnlijk stond een tweede auto die zich op die verder lege en kleine parking bevond ons ook op te wachten….denk veel geluk gehad……ge hoort hetzelfde verhaal ook dat ze je op kleinere banen met 4 scooters insluiten….waar gaan we naar toe??????Groetjes……

 5. Wij hebben 2 jaar geleden iets soortgelijks meegemaakt; echte politie of niet, maar ik vertrouwde het niet…Op een donkere snelweg werden wij gemaand opzij te gaan staan met een particuliere auto met zwaailicht erop, ik zei tegen mijn man, dat hij moest doorrijden tot aan een verlicht benzinestation, en dat heeft hij ook gedaan, wij hebben de wind van voren gekregen, met de vraag waarom dat wij niet gestopt waren, waarop mijn man antwoordde, dat ik bang was en het totaal niet vertrouwde; nadat we alleen maar onze koffer ‘moesten” open doen en zij amper gekeken hebben, mochten wij doorrijden, met een verwittiging, dat wij voortaan MOESTEN stoppen als dit nog eens voorviel……Men kan niet voorzichtig genoeg zijn!!!! Er rijden veel bedriegers rond met valse uniformen en zwaailichten, die op het laatste moment maar worden aangezet….

 6. 2 jaar geleden bij rondweg Madrid ook door donkerblauwe mercedes met door politiepet “geüniformeerde” politieagenten aan de kant gemaand, terwijl ik alleen een volle auto met daarbij een volle aanhanger bestuurde. Gelukkig was ik hiervoor al eens gewaarschuwd m.n. bij rondweg Madrid, zodat ik weigerde om deze fake-agenten te willen vervolgen de snelweg af en mijn raampjes en deuren ook niet opende op hun verzoek. Akelig idee dat ik anders auto met aanhanger met lading mogelijk kwijt zou zijn geweest. Dit is al jaren een bekend probleem waar blijkbaar weinig tegen gedaan wordt, helaas. Dus bij twijfel NIET stoppen maar rustig doorrijden en het voorval zo mogelijk filmen.

 7. Verwacht niet dat de politie iets doet!!we zijn en blijven altijd buitenlanders!totaal oninteressant tenzij er wat aan verdiend kan worden!

  1. dat is natuurlijk niet waar Marjolein. Misschien heb je verkeerde ervaringen maar ik heb 15 jaar in het toerisme gewerkt in drukke badplaatsen en de politie heeft altijd netjes geholpen met problemen en diefstallen.

 8. Vorige week werden we zelf slachtoffer van een mislukte poging tot beroving. Gelukkig reageerde mijn echtgenoot alert en agressief zodat de daders wegvluchtten. Ik noteerde de Spaanse nummerplaat van de daders en de campingeigenaar gaf dit door aan de politie. Omdat het voorval niet in hun juridisch gebied gebeurde, werd dit aan hun collega’s doorgegeven. Nu, ruim 9 dagen later, nog geen enkele reactie. van de Spaanse politie. We kennen nochtans het autotype, de nummerplaat en de persoonsbeschrijving van de daders. Geen wonder dat zoveel toeristen succesvol worden beroofd !

 9. Wii zijn vorig jaar bij Barcelona langs de snelweg ook beroofd: er werd op het raampje getikt door vriendelijk ogende jongeman ; mevrouw uw band is lek, bij de tweede keer kloppen open gedaan en handlangers gingen ervandoor met handtas . Bij aangifte dien bleek dat wij de derde waren die dag !!
  Vorige week bij Valencia zelfde
  Soort beroving bij onze aannemer.
  Conclusie : geen aandacht schenken aan tikkende wuivende
  Etc lieden aan de snelweg : doorrijden !!
  Bij navraag blijkt Eea een hardnekkig probleem met name langs ap7 bij de grote steden .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken