Benzine- en dieselprijzen hoger dan vorig jaar Pasen in Spanje

Benzine- en dieselprijzen hoger dan vorig jaar Pasen in Spanje
Beeld: 123rf

Benzine- en dieselprijzen hoger dan vorig jaar Pasen in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Semana Santa komt eraan in Spanje en dat houdt in dat traditiegetrouw de brandstofprijzen stijgen want miljoenen Spanjaarden trekken erop uit met eigen vervoer en dus wordt er meer getankt en gaan de prijzen omhoog. Dit jaar zijn de brandstofprijzen gemiddeld 5,7% hoger dan vorig jaar Pasen. Maar waar is de goedkoopste benzine en waar de goedkoopste diesel te vinden in Spanje en binnen de EU?

De gemiddelde benzineprijs in Spanje op 1 april was 1,291 euro wat 8,6% minder is dan het EU gemiddelde van 1,413 euro. In het geval van diesel is de gemiddelde prijs in Spanje 1,228 euro wat 8,7% minder is dan het EU gemiddelde van 1,346 euro, aldus de gegevens van de Weekly Oil Bulletin van de Europese Commissie.

Dit jaar met Pasen is de benzine in Spanje echter 4,2% duurder dan vorig jaar tijdens de Semana Santa en is diesel zelfs met 7,2% gestegen in een jaar tijd.

Benzine

De goedkoopste benzine (gasolina) is te vinden in Almería met 1,21 euro/liter gevolgd door Lerida met 1,211 euro/liter, Murcia met 1,213 euro/liter, Castellón met 1,216 euro/liter, Valencia en Huesca met 1,217 euro/liter en Badajoz met 1,219 euro/liter. De hoogste prijs voor een liter benzine is te vinden op de Balearen met 1,289 euro/liter.

Diesel

Wat betreft diesel (gasoil) is de goedkoopste diesel te vinden in Valencia met 1,171 euro/liter gevolgd door Murcia met 1,174 euro/liter, Almería en Lerida met 1,177 euro/liter en Ciudad Real, Badajoz en Teruel met 1,179 euro /liter. De hoogste dieselprijs is te vinden op de Balearen met 1,259 euro/liter.

Europese Unie

Binnen de 28 landen van de EU is Nederland het land met de hoogste benzineprijzen met 1,665 euro/liter gevolgd door Denemarken met 1,618 euro/liter, Griekenland met 1,50 euro/liter, Italië met 1,573 euro/liter en Frankrijk met 1,524 euro/liter. Het goedkoopste land wat betreft benzine is Bulgarije met een prijs van 1,063 euro/liter.

Wat betreft de diesel is Groot Brittannië het duurste land met 1,535 euro/liter gevolgd door Zweden met 1,527 euro/liter, Italië met 1,497 euro/liter, Frankrijk met 1,457 euro/liter en België met 1,418 euro/liter. Het goedkoopste dieselland binnen de EU is Luxemburg met 1,086 euro/liter.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.