Benzine- en dieselprijzen hoger dan vorig jaar Pasen in Spanje

Benzine- en dieselprijzen hoger dan vorig jaar Pasen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De Semana Santa komt eraan in Spanje en dat houdt in dat traditiegetrouw de brandstofprijzen stijgen want miljoenen Spanjaarden trekken erop uit met eigen vervoer en dus wordt er meer getankt en gaan de prijzen omhoog. Dit jaar zijn de brandstofprijzen gemiddeld 5,7% hoger dan vorig jaar Pasen. Maar waar is de goedkoopste benzine en waar de goedkoopste diesel te vinden in Spanje en binnen de EU?

De gemiddelde benzineprijs in Spanje op 1 april was 1,291 euro wat 8,6% minder is dan het EU gemiddelde van 1,413 euro. In het geval van diesel is de gemiddelde prijs in Spanje 1,228 euro wat 8,7% minder is dan het EU gemiddelde van 1,346 euro, aldus de gegevens van de Weekly Oil Bulletin van de Europese Commissie.

Dit jaar met Pasen is de benzine in Spanje echter 4,2% duurder dan vorig jaar tijdens de Semana Santa en is diesel zelfs met 7,2% gestegen in een jaar tijd.

Benzine

De goedkoopste benzine (gasolina) is te vinden in Almería met 1,21 euro/liter gevolgd door Lerida met 1,211 euro/liter, Murcia met 1,213 euro/liter, Castellón met 1,216 euro/liter, Valencia en Huesca met 1,217 euro/liter en Badajoz met 1,219 euro/liter. De hoogste prijs voor een liter benzine is te vinden op de Balearen met 1,289 euro/liter.

Diesel

Wat betreft diesel (gasoil) is de goedkoopste diesel te vinden in Valencia met 1,171 euro/liter gevolgd door Murcia met 1,174 euro/liter, Almería en Lerida met 1,177 euro/liter en Ciudad Real, Badajoz en Teruel met 1,179 euro /liter. De hoogste dieselprijs is te vinden op de Balearen met 1,259 euro/liter.

Europese Unie

Binnen de 28 landen van de EU is Nederland het land met de hoogste benzineprijzen met 1,665 euro/liter gevolgd door Denemarken met 1,618 euro/liter, Griekenland met 1,50 euro/liter, Italië met 1,573 euro/liter en Frankrijk met 1,524 euro/liter. Het goedkoopste land wat betreft benzine is Bulgarije met een prijs van 1,063 euro/liter.

Wat betreft de diesel is Groot Brittannië het duurste land met 1,535 euro/liter gevolgd door Zweden met 1,527 euro/liter, Italië met 1,497 euro/liter, Frankrijk met 1,457 euro/liter en België met 1,418 euro/liter. Het goedkoopste dieselland binnen de EU is Luxemburg met 1,086 euro/liter.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

12
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
jcvandewynckele@proximus.be

Waar niet over gesproken wordt is dat de prijs van benzine, in België, weer bijna even duur is als de diesel, terwijl er 1 maand geleden nog een verschil was van 10 cent.

Ankie

Volgens mij kloppen de prijzen niet helemaal. Op Mallorca is het momenteel 1,389 voor euro 95. Das beduidend hoger dan in het artikel staat. In Nederland is het extreem hoog boven de 1,80

Co

Hallo ik heb bij carrefour een pas betaal voor benzine 110.7 liter

corvanderlist@gmail.com

In Lepe, (niet gaan lachen, mensen) betaal ik al maanden €1,128 /l diesel en de prijs is vorige week verhoogd naar €1,136, Is wel de goedkoopste in de regio en bij de grote merken is het 8 tot 10 cent duurder.

maclaren0@gmail.com

Brandstofprijs is misschien iets goedkoper maar reken daar de tol van de snelweg bij en je bent duurder uit

Ed

En eh…ikke…tel daar de motorrijtuigenbelasting bij en je bent in Spanje weer aanzienlijk goedkoper uit!

Jan

Last month we had a short stay near Torrevieja. I noticed a fuel station in Punta Prima behind the Consum named Family Energy. The price for a liter SIN PLOMO was only €0,99; very very cheap as you will agree. Payment only possible with a credit card. Are you familiair with this supplier?

Georges

Die ken ik niet, maar in september ben ik in Torrevieja en ga ik er eens langs om te zien of het nog steeds zo goedkoop is. Bedankt voor de info.

PATRICK

De goedkope prijs van 099€ is reeds gedaan , was een openingsstunt , momenteel 1,067 € voor benzine 95 ( is toch nog altijd goedkoop ) .

PATRICK

Ondertussen is het al 1,139 € .

Rob

Tsja, niet zo verwonderlijk he, die hogere prijzen. De olieprijs per vat is ook hoger dan vorig jaar. Weinig nieuws onder de zon dus. En zoals de redactie al schrijft is Spanje nog steeds erg goedkoop. Niet klagen dus, maar koesteren, deze prijzen .

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.