Canarische Eilanden willen een vervroegd einde aan lockdown

Canarische Eilanden willen een vervroegd einde aan lockdown
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LAS PALMAS – De regioregering van de autonome regio Canarische Eilanden gaat een gesprek aan met de Spaanse minister van Volksgezondheid over een eigen kalender voor het gedeeltelijk en geleidelijk opheffen van de lockdown ofwel de maatregelen tijdens de noodtoestand. 

De Canarias willen dit omdat de eilanden een laag aantal besmettingen en sterfgevallen hebben, omdat de eilanden geïsoleerd van de rest van Spanje liggen en men een betere controle kan uitvoeren op de personen die de archipel binnenkomen of verlaten en vanwege regionale gezondheidsredenen.

De Canarische Eilanden zijn onderverdeeld in acht eilanden, te weten Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, El Hierro. La Gomera en La Palma. Elk eiland kan gecontroleerd de mensen toelaten via de havens en vliegvelden en men kan dus een betere controle uitvoeren.

Daarnaast hebben de Canarische Eilanden relatief weinig besmettingsgevallen met op 8 april een totaal van 1.762 besmette personen en ‘slechts’ 91 corona-doden waarvan het overgrote merendeel op tenerife (59) en Gran Canaria (25), op een bevolking van 2,2 miljoen personen.

Maar de Canarische Eilanden hebben ook meer gezondheidsproblemen onder de bevolking met obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. De autoriteiten willen niet dat mensen te lang thuis zitten, aldus de woordvoerder van de regionale wetenschappelijke commissie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.