Canarische Eilanden willen een vervroegd einde aan lockdown

Canarische Eilanden willen een vervroegd einde aan lockdown
Beeld: Freepik

LAS PALMAS – De regioregering van de autonome regio Canarische Eilanden gaat een gesprek aan met de Spaanse minister van Volksgezondheid over een eigen kalender voor het gedeeltelijk en geleidelijk opheffen van de lockdown ofwel de maatregelen tijdens de noodtoestand. 

De Canarias willen dit omdat de eilanden een laag aantal besmettingen en sterfgevallen hebben, omdat de eilanden geïsoleerd van de rest van Spanje liggen en men een betere controle kan uitvoeren op de personen die de archipel binnenkomen of verlaten en vanwege regionale gezondheidsredenen.

De Canarische Eilanden zijn onderverdeeld in acht eilanden, te weten Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, El Hierro. La Gomera en La Palma. Elk eiland kan gecontroleerd de mensen toelaten via de havens en vliegvelden en men kan dus een betere controle uitvoeren.

Daarnaast hebben de Canarische Eilanden relatief weinig besmettingsgevallen met op 8 april een totaal van 1.762 besmette personen en ‘slechts’ 91 corona-doden waarvan het overgrote merendeel op tenerife (59) en Gran Canaria (25), op een bevolking van 2,2 miljoen personen.

Maar de Canarische Eilanden hebben ook meer gezondheidsproblemen onder de bevolking met obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. De autoriteiten willen niet dat mensen te lang thuis zitten, aldus de woordvoerder van de regionale wetenschappelijke commissie.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

8 reacties op “Canarische Eilanden willen een vervroegd einde aan lockdown”

 1. Ik woon in Playa del Ingles, maar zit nu al 4 wrken vast in Nederland. Ik wil dolgrag naar huis, maar dat kan niet. Ook niet met de auto, omdat ik niet door Frankrijk en Spanje. mag rijden. Ze noemen dit niet noodzakelijk. Ben wanhopig aan het zoeken naar een uitweg..

  1. Inderdaad kan dit over en weer gereis zeer gevaarlijk zijn. Beste Sjors, wat had je te zoeken in nederland 4 weken geleden? Dan was toch ook al ernstige corona-dreiging. Maar… op het laatste moment toch nog liever terug onder de Spaanse zon? Pech, zou ik zeggen of bij aankomst minimum test en 14 dagen in absolute quarantaine

   1. Waarom zo zuur Dorine. Iedereen heeft toch zo zijn redenen. Waar bemoei je je mee. Waar maak je je zo druk om. Leven en laten leven.

 2. De enigste manier om een ander, ja een ander, te beschermen is dmv. maskers te dragen totdat er een vaccin beschikbaar is. Afstand houden en verantwoord bezig zijn helpt niet. En met een hond wandelen biedt ook geen bescherming tegen virussen.

 3. De Proft francis

  Zeer goed voorstel. Gezien de weinig Corona zieken en de gemakkelijke controle van deze eilanden in afzondering zouden wij minstens een mildere lock down moeten bekomen.
  Gewoon volgende week reeds mogen gaan wandelen en sporten met natuurlijk afstand te houden. De rest volgt later wel ….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.