Spanje favoriet vakantieland bij Europeanen die optimistisch zijn om te reizen deze zomer

Spanje favoriet vakantieland bij Europeanen die optimistisch zijn om te reizen deze zomer
Beeld: Freepik

Spanje favoriet vakantieland bij Europeanen die optimistisch zijn om te reizen deze zomer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 56% van de Europeanen heeft er vertrouwen in deze zomer weer te kunnen gaan reizen terwijl 27% aangeeft de komende zes maanden niet te willen reizen. De Europeanen die wel optimistisch zijn over de zomervakantie geven aan dat dit met name te danken is aan de corona-vaccinatie. Uit het onderzoek blijkt ook dat Spanje het favoriete vakantieland is.

Een merendeel van de deelnemers aan het onderzoek van de European Travel Commission (ETC) geeft aan dat ze voor augustus 2021 ofwel in eigen land of in het buitenland op vakantie wil gaan. 56% geeft aan optimistische te zijn terwijl 27% zegt niet op vakantie te gaan het komende half jaar.

De Polen en Italianen zijn het positiefste om op vakantie te gaan met respectievelijk 79% en 64%. 57% van de Oostenrijkers geeft aan op vakantie te willen gaan terwijl dat percentage bij de Duitsers en Nederlanders 56% is, bij de Spanjaarden 54% en bij de Belgen 53%.

Optimistisch

1 van de 2 Europeanen is optimistischer over het reizen en op vakantie gaan nu men met de vaccinatie tegen het coronavirus is begonnen. Gemiddeld is binnen Europa 47,9% optimistischer, 31,2% is neutraal of heeft geen antwoord en 20,9% zegt nog steeds niet optimistisch te zijn.

In Spanje zijn de percentages als volgt: 53,4% is optimistischer, 31,2% is neutraal en 15,2% is nog niet optimistisch. In Nederland is dat 43%, 32,4% en 24,6% terwijl dat in België 42,7%, 34,3% en 23% is. 

Favoriete land

Op de vraag wat het favoriete vakantie/reisland is om naartoe te gaan wordt door 10,9% Spanje als antwoord gegeven, het hoogste percentage van alle landen. Na Spanje staat Italië met 9% op de lijst gevolgd door Frankrijk met 7% en Griekenland met 6,2%.

Duitsland staat met 5,2% op de top 10 lijst als favoriet vakantie/reisland gevolgd door Portugal met 4,7%, Verenigd Koninkrijk met 4,2%, Kroatië met 4%, Turkije met 3,5% en Nederland met 2,9% (België staat niet op deze top 10 lijst).

Waar naartoe

Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 3 reizigers uit Europa naar de zee en het strand trekt voor een (welverdiende) vakantie met 34%. Bijna 15% zegt naar de natuur en buitenlucht te gaan gevolgd door 13% culturele reizen, 12,3% city break, 10,2% wellness en relax en 5,1% op rondreis.

Spanjaarden

Bijna 54% (+2%) van de inwoners van Spanje geeft in dit onderzoek aan dat ze op reis willen gaan deze zomer terwijl 30% zegt dat niet te willen doen. 48% zegt in eigen land te willen blijven terwijl 30% zegt naar een ander Europees land op vakantie te willen gaan en slechts 6,3% buiten Europa.

Nederlanders     

Bijna 56% (+15%) van de Nederlanders geeft in dit onderzoek aan dat ze op reis willen gaan deze zomer terwijl 20% zegt dat niet te willen doen. 28% zegt in eigen land te willen blijven terwijl 46,3% zegt naar een ander Europees land op vakantie te willen gaan en slechts 15,6% buiten Europa.

Belgen

Bijna 53% (-2%) van de Belgen geeft in dit onderzoek aan dat ze op reis willen gaan deze zomer terwijl 28,5% zegt dat niet te willen doen. 23,6% zegt in eigen land te willen blijven terwijl 52,4% zegt naar een ander Europees land op vakantie te willen gaan en slechts 15,3% buiten Europa.

Bekijk het hele rapport HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.